ProTeam Wellens kiest voor Prizmatic, De Gendt voor Bourgogne

Ook in 2021 rijden enkele Lotto Soudal-renners met zelfgekozen kleuren.
Algemeen 21 januari 2021

Net zoals in 2020 zullen enkele van de Lotto Soudal-renners met een Ridley met zelfgekozen kleuren koersen. Daarnaast zullen Tim Wellens en Thomas De Gendt komend seizoen te zien zijn op nieuwe kleuren.

Caleb Ewan, Philippe Gilbert en John Degenkolb behouden dezelfde custom kleuren als afgelopen seizoen, Ridley zet hiermee zijn Customizer programma in de verf. Dat geeft consumenten de mogelijkheid om zelf het design en de kleuren te kiezen.

Thomas De Gendt koos voor een Bourgogne basiskleur met witte Ridley logo’s. “Ik ben echt blij met deze fiets. Het resultaat vind ik super geslaagd. Uiteindelijk heb ik ook zelf mogen kiezen voor het ontwerp. Ik wilde sowieso iets donkerder dan de rode fietsen waar we gewoon aan waren. Die metaalglans maakt het ook heel speciaal, vooral als de zon erop zit”, vertelt De Gendt.

Ridley en Lotto Soudal blijven ook in 2021 trouwe partners. De favoriete fietsen zijn ook komend seizoen de Noah Fast Disc, Helium SLX Disc en Dean Fast.

Jochim Aerts, CEO van Belgian Cycling Factory, overkoepelende firma boven Ridley: “We zijn verheugd dat Lotto Soudal ook in de toekomst op Ridley zal blijven koersen. We hebben reeds zo’n mooie geschiedenis samen geschreven. Ik ben er van overtuigd dat we ook in de volgende seizoenen successen zullen boeken.''

De Noah Fast is de fiets bij uitstek voor de sprinters binnen de ploeg, maar je zal hem vaker zien opduiken tijdens heuvelachtige koersen en kasseiwedstrijden. Deze aerodynamisch geoptimaliseerde fiets toont zich erg allround én ontzettend reactief, waardoor tal van renners vaker opteren voor de Noah Fast Disc.

De Helium SLX Disc blijft echter de meest gekozen fiets van Lotto Soudal. Door de combinatie van een laag gewicht en het agressieve stuurgedrag is deze nog steeds heel geliefd bij de renners.

In dit artikel

Ridley Bikes Lotto Soudal 2021