ProTeam Lotto Soudal versterkt zich met Yana Seel

De 37-jarige Seel wordt Chief Business Officer bij Lotto Soudal.
Algemeen 18 november 2021

Lotto Soudal blijft bouwen aan zijn project en verwelkomt volgend seizoen met Yana Seel een nieuw talent bij het managementteam. De 37-jarige Seel, geboren in Kazachstan, werd bij Team Astana Premier Tech de eerste vrouwelijke Managing Director binnen de WorldTour, een functie die ze er drie jaar uitoefende. Nu kiest de jonge Belgische voor een nieuwe uitdaging bij de Belgische wielerploeg Lotto Soudal. Ze zal er fungeren als Chief Business Officer onder de leiding van CEO John Lelangue, een rol die voorheen nog niet werd ingevuld bij het team. In die managementfunctie zal Seel voornamelijk verantwoordelijk zijn voor Business Development, Marketing, Communicatie en Finance. Dit zowel voor het WorldTour-, dames- en belofteteam van Lotto Soudal.

“Ik ben enorm verheugd dat we Yana Seel bij Lotto Soudal kunnen verwelkomen”, reageert John Lelangue, CEO bij Lotto Soudal. “Yana bezit drie jaar ervaring als Managing Director binnen een WorldTour-ploeg en haar expertise wordt zonder twijfel een echte meerwaarde voor het team. We waren op zoek naar versterking op een positie die nog niet werd ingevuld. Zo hebben we de managementfunctie van Chief Business Officer gecreëerd met als doel de ploeg rond de ploeg te versterken.”

“In deze managementfunctie – die voornamelijk bestaat uit drie belangrijke pijlers - zal Yana steeds rechtstreeks rapporteren aan mij. De belangrijkste pijler is Business Development en Marketing: Yana zal de lead nemen rond alles wat het aantrekken en behouden van sponsors betreft. Daarnaast is er ook een belangrijke financiële pijler: zo zal Yana samen met mij verantwoordelijk zijn voor de financiële rapportering naar onze Raad van Bestuur. Als derde pijler is er communicatie, waarbij Yana de strategie zal bepalen en het communicatieteam zal aansturen. De creatie van deze positie zal ons ongetwijfeld in staat stellen efficiënter te werken. Zo kan ik me als CEO focussen op het algemeen management van het project en op onze ‘core-business’: sport en performance. Ik ben ervan overtuigd dat Yana een enorm grote aanwinst is voor de ploeg, zo blijven we bouwen aan de toekomst van het team op lange termijn.”

Ook Yana Seel kijkt alvast uit naar een nieuw avontuur binnen het wielrennen en licht de keuze voor Lotto Soudal toe.

Yana Seel: “Eerst en vooral is het voor mij een grote eer om deel uit te maken van een ploeg als Lotto Soudal. Ik volg het team al geruime tijd en voel steeds een enorme passie  en warm gevoel als ik aan Lotto Soudal denk. Daarnaast is het één van de oudste wielerploegen in het peloton met een enorme traditie en stabiliteit. Ook al ben ik geboren in Kazachstan, ik voel me voornamelijk Belgische. Lotto Soudal voelt dus wat aan als thuiskomen. Maar tegelijk besef ik dat deel uitmaken van een ploeg met een dergelijke traditie ook een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Ik wil dan ook het beste van mezelf geven bij het team.”

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en had verschillende opties, maar ik voelde meteen een klik met Lotto Soudal en CEO John Lelangue. We delen dezelfde passie voor het wielrennen en hebben een duidelijke toekomstvisie. Binnen de functie van Chief Business Officer zal ik voornamelijk verantwoordelijk zijn voor Business Development & Marketing. In die functie zal ik, steeds in overleg, het werk van CEO John Lelangue op marketing- en communicatievlak verlichten. Zo kan hij zich meer op het algemene en sportieve managementaspect van het team toeleggen en kan er efficiënter gewerkt worden. Als professional wil ik uiteraard bepaalde zaken toevoegen en ik ben ervan overtuigd dat ik mijn steentje kan bijdragen aan een van de meest gerespecteerde ploegen binnen het wielerpeloton. Maar uiteraard kan ik zelf ook nog heel wat bijleren van het team. Ik kan niet wachten om me volledig op dit nieuwe avontuur bij Lotto Soudal te storten”, besluit Yana Seel.