ProTeam Victor Campenaerts ondanks pech vijfde in de Omloop

Twee lekken banden en valpartij houden Campenaerts niet tegen in de Omloop Het Nieuwsblad.
26 februari 2022

Lotto Soudal-renner Victor Campenaerts heeft in zijn eerste wedstrijd van het seizoen een vijfde plek in de Omloop Het Nieuwsblad bemachtigd. Ondanks twee lekken banden en een valpartij bevond de 30-jarige Belg zich na de beklimming van de Muur van Geraardsbergen op de voorposten. In de aanloop naar de Bosberg ontbond Wout Van Aert zijn duivels. Campenaerts haalde alles uit de kast om in het spoor van zijn landgenoot te blijven, maar moest Van Aert uiteindelijk laten rijden. Die bouwde zijn voorsprong verder uit en reed solo naar de zege in Ninove. In een groepssprint om de tweede plek toverde Campenaerts nog een krachtige sprint uit de benen en beëindigde hij de Omloop met een vijfde plek en een tevreden gevoel.

“Vooraf had ik niet getekend voor een vijfde plek, maar gezien de wedstrijdomstandigheden ben ik daar tevreden mee”, zei Victor Campenaerts na afloop van de Omloop. “Florian Vermeersch zette onze ploeg dankzij zijn aanval in een zetel. Zo kwam ik uiteindelijk nog in een goede situatie terecht tijdens de finale. Van de valpartijen had ik op zich niet veel last, maar ik moest ook afrekenen met enkele lekke banden en fietswissels. Ik besefte echter dat ik het hoofd koel moest houden. Ik wist dat ik in goede conditie verkeerde en op de Muur kom je met goede benen automatisch bovendrijven.”

Foto: Facepeeters.

Vandaag werd er voor het eerst opnieuw op Belgische wegen gekoerst tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. Na een traditioneel nerveus wedstrijdbegin werden de debatten van de 77ste editie van de Omloop pas echt geopend na de beklimming van de Wolvenberg. Onder meer Lotto Soudal-youngster Florian Vermeersch trok op avontuur en maakte samen met Küng en Vliegen de sprong naar de vroege vlucht.

Toen de voorsprong van het groepje flirtte met de minuut, gingen de alarmbellen af in het peloton. Op de Berendries ging het er snoeihard aan toe, scheidden zich een vijftal renners af en maakten ze de sprong naar de kopgroep met Florian Vermeersch. Uiteindelijk bleek alles te herdoen op de Muur van Geraardsbergen, waar ook Victor Campenaerts na heel wat pech opnieuw zijn neus aan het venster stak. Niet veel later lanceerde Van Aert zijn aanval net voor de Bosberg; Victor Campenaerts deed er alles aan om zijn landgenoot te volgen, maar kon het gat net niet dichten. Van Aert reed solo naar de winst, Campenaerts bekroonde een dijk van een koers met een vijfde plek.

Victor Campenaerts: “Wanneer Wout Van Aert vlak voor de Bosberg aanging, twijfelde ik misschien net dat tikkeltje te lang. Ik probeerde te reageren maar realiseerde me al snel dat het me niet zou lukken. Om me niet helemaal kapot te rijden, maakte ik de klik en wachtte ik op de achtervolgende groep. Wout liet zien dat hij de beste man in koers was vandaag. Normaal is mijn sprint niet mijn beste wapen, maar dat ik toch nog vijfde werd, toont aan hoe zwaar de koers was en hoe hard Wout reed. Als ploeg hadden we uiteraard liever een beter resultaat gezien, maar ondanks het ontbreken van onze kopman Wellens hebben we het zeker niet slecht gedaan vandaag. De sfeer en teamspirit zit goed en ik ben er zeker van dat er meer zit aan te komen dan enkel een vijfde plek.”

Ook Florian Vermeersch toonde zich tevreden na afloop van de Omloop, ook al had de youngster stiekem op meer gehoopt.

“Ik voelde me goed vandaag en anticipeerde na de Wolvenberg, waardoor ik de ploeg in een goede positie bracht. Het was interessanter geweest als niet enkel Küng en Vliegen, maar ook nog een paar andere sterke renners de sprong naar voren hadden gemaakt. Er stond veel tegenwind en dat kostte heel wat energie. Tot aan de Muur bevond ik me in een comfortabele positie, maar op de beklimming zelf ontploften de benen. Respect voor wat Victor vandaag uit zijn benen schudde, hij reed echt een epische wedstrijd.”

Foto's: Photo News & Facepeeters.

In dit artikel

26
feb

Omloop Het Nieuwsblad Elite

Vlag België België 204.2 km: Ghent - Ninove
  1. Wout van Aert Vlag België 4H 50' 46" Jumbo-Visma
  2. Sonny Colbrelli Vlag Italië 4H 51' 08" Bahrain - Victorious
  3. Greg Van Avermaet Vlag België 4H 51' 08" AG2R Citroën Team
  4. Victor Campenaerts Vlag België 4H 51' 08" Lotto Soudal
  5. Jasper De Buyst Vlag België 4H 52' 16" Lotto Soudal
  6. Brent Van Moer Vlag België 4H 52' 16" Lotto Soudal
  7. Philippe Gilbert Vlag België 4H 52' 16" Lotto Soudal
  8. Florian Vermeersch Vlag België 4H 52' 16" Lotto Soudal
  9. Harry Sweeny Vlag Australië 5H 02' 42" Lotto Soudal
  10. Tim Wellens Vlag België - Lotto Soudal