Ladies Mieke Docx in de aanval tijdens Classic Brugge – De Panne

De Lotto Soudal Ladies toonden zich in eerste WorldTour-koers van het seizoen.
Race 25 maart 2022

In de eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen voor de Lotto Soudal Ladies toonde het team zich tijdens de finale. Met nog iets meer dan tien kilometer te gaan, trok Mieke Docx in de aanval. De ontsnapping haalde het niet tot de finish, maar de 25-jarige Belgische gaf niet op en ging voor Plan B: de sprint. Helaas zag ze door een valpartij net voor haar de kans op een topresultaat in rook opgaan.

Mieke Docx: “Ik ben teleurgesteld dat ik mijn kansen in de sprint niet kon verdedigen. Ik reed in vierde positie toen een renster vlak voor mij viel. Mocht dat niet gebeurd zijn, had ik kunnen meestrijden voor een toptienplek.”

“Ik wist dat mijn aanval op iets meer dan tien kilometer van de meet niet veel kans op slagen had maar het tempo stokte en ik wilde het een kans geven. Ik kreeg gezelschap van een andere renster maar zij wilde niet overnemen. Wanneer we werden ingelopen, probeerde ik me goed te positioneren voor de sprint. Ik ken de wegen op mijn duimpje dus wist ik waar me vooraan te plaatsen. De vorige wedstrijden was mijn positionering slecht maar vandaag ging het erg goed. Tot die val natuurlijk…”

“Dit is een thuiskoers voor mij. We verhuisden naar Koksijde zes jaar geleden dus was ik gemotiveerd om me vandaag te tonen. Ik probeerde in de ontsnapping te geraken aan het begin van de wedstrijd, maar dat plan mislukte. Het was fijn om mijn ouders te zien langs de kant van de weg en zelfs de collega’s van m’n moeder – ze werkt in het ziekenhuis van Veurne – kwamen me aanmoedigen.”

“De volgende wedstrijd voor mij is Gent-Wevelgem. Ik ben in goede doen en wil profiteren van deze vertrouwensboost. Vorige maand verkende ik alvast Gent-Wevelgem. Het is een lastige, maar prachtige koers. Het zou fantastisch zijn om deel uit te maken van een grote ontsnapping op zondag.”

Uiteindelijk finishte Mieke op een 29ste plek in de Exterioo Classic Brugge-De Panne. Kylie Waterreus kwam als eerste Lotto Soudal Lady over de streep, op een 25ste plaats. Wereldkampioene Elisa Balsamo won de sprint in De Panne.

Foto: Photo News.

In dit artikel