ProTeam Jonge klimmersploeg naar 61ste Ronde van het Baskenland

De ronde staat bekend als één van de lastigste rittenwedstrijden op de kalender.
Race 03 april 2022

Op maandag 4 april gaat de Ronde van het Baskenland, een zesdaagse WorldTour-rittenkoers in Noord-Spanje, van start met een proloog van net geen acht kilometer in Hondarribia. Met de vele beklimmingen en wisselende weersomstandigheden in het Baskenland staat de ronde bekend als één van de lastigste rittenwedstrijden op de koerskalender.

Lotto Soudal vaardigt dan ook een selectie vol klimmers af naar het Baskenland met youngsters Filippo Conca, Steff Cras, Sylvain Moniquet, Harry Sweeny, Maxim Van Gils en Viktor Verschaeve. De Brit Matthew Holmes zou oorspronkelijk ook deelnemen, maar komt door sinusitis niet aan de start van de Ronde van het Baskenland.

Sportdirecteur van dienst is Cherie Pridham: “We kijken uit naar de Ronde van het Baskenland met een heel jonge maar talentvolle klimmersgroep. De jongens zijn hongerig om zich te tonen en vastberaden om de goede flow in het team verder te zetten. Klassiek bevat de Ronde van het Baskenland geen makkelijke etappes, in iedere rit moeten er heel wat hoogtemeters worden overwonnen. Ook de weersomstandigheden kunnen een belangrijke rol spelen in het Baskenland.”

“Dit is een mooie wedstrijd voor onze youngsters om iets te laten zien op het hoogste niveau. Maxim, Sylvain en Steff hebben in de GP Indurain alvast getoond de conditie te pakken te hebben. We mikken dan ook vooral op enkele mooie rituitslagen en willen ons in de kijker rijden”, besluit Cherie Pridham.

Rittenschema Ronde van het Baskenland

Maandag 4 april: Hondarribia – Hondarribia (7,5 km – proloog)

Dinsdag 5 april: Leiza – Viana (208 km)

Woensdag 6 april: Laudio – Amurrio (182 km)

Donderdag 7 april: Vitoria-Gasteiz – Ingeteam Parke Zamudio (186 km)

Vrijdag 8 april: Ingeteam Parke Zamudio – Mallabia (164 km)

Zaterdag 9 april: Eibar – Arrate (136 km)

*Matthew Holmes gaat door ziekte niet van start in de Ronde van het Baskenland.

In dit artikel