Algemeen Medische update van Małecki, Drizners, Frison, De Buyst en Verschaeve

Hoe gaat het met onze geblesseerde renners?
Algemeen 19 mei 2022

Sinds het begin van het seizoen heeft Lotto Soudal met de nodige pech te maken gehad. Momenteel zijn Kamil MaÅ‚ecki, Jarrad Drizners, Frederik Frison, Jasper De Buyst en Viktor Verschaeve niet inzetbaar maar werken ze allemaal hard aan hun herstel. Xandres Vervloesem keer dit weekend terug in Rund um Köln.

Kamil Małecki onderging twee maanden geleden een knieoperatie en werkt sindsdien aan zijn comeback. Hij kreeg tijdens zijn revalidatie met meerdere tegenslagen af te rekenen, maar lijkt nu op de weg terug. We hopen Kamil binnen twee maanden weer in te kunnen zetten.

MaÅ‚ecki: “Ik heb de afgelopen twee maanden in de fitness doorgebracht. Dat was soms moeilijk, maar ik ben zo blij dat ik nu weer op de fiets kan trainen.”

Jarrad Drizners heeft een lange weg afgelegd sinds zijn valpartij in de UAE Tour. Hij onderging twee operaties aan de buik voordat hij terug kon reizen naar Europa. Onze artsen wachten een laatste check-up af voordat ze hem het groene licht kunnen geven om intensievere trainingen te kunnen heropstarten.

Drizners: “Ik heb heel hard aan mijn herstel gewerkt, samen met de kiné en voel me al een stuk beter. De laatste twee weken heb ik zelfs rustig kunnen fietsen. Dat voelde zo goed.”

Frederik Frison: brak zijn sleutelbeen tijdens Dwars door Vlaanderen. Hij was opnieuw wedstrijdklaar en bereidde zich vorige week in Andorra voor op zijn terugkeer in competitie, toen hij in botsing kwam met een auto die achterwaarts een oprit verliet. Het bezorgde hem een gebroken rib en een klaplong. Normaal gezien keert Frison in de maand juni terug in competitie.

Frison: “Ik voel me nu al een stuk beter. Mijn long is goed hersteld, maar de rib zal nog wel even pijnlijk blijven. Het belangrijkste is echter dat ik ermee kan trainen.”

Jasper De Buyst viel in de laatste rit van de Ronde van Turkije, die uiteindelijk geannuleerd werd, en brak daarbij zijn sleutelbeen. Een paar weken later bleek echter dat hij bij die val ook een breuk in zijn heupgewricht opgelopen had. Als zijn herstel verloopt zoals gepland, zal hij in juni terugkeren in competitie.

De Buyst: “Natuurlijk was het niet fijn om te horen dat ik ook nog een breuk in mijn heupgewricht had opgelopen, maar ik werk momenteel hard aan mijn revalidatie. Ik kan fietsen en trainen in het zwembad en ben gemotiveerd om zo snel mogelijk terug te keren.”

Viktor Verschaeve had al meer dan een jaar last van een beknelde zenuw in zijn been. Hij werd afgelopen week geopereerd en moet nu herstellen. Zijn comeback is gepland in juli.

Verschaeve: “De operatie is succesvol verlopen. Voorlopig moet ik rusten in de zetel en mijn lichaam de kans geven om te herstellen.”

Xandres Vervloesem was niet fit sinds de GP Monseré, maar heeft sindsdien hard aan zijn comeback gewerkt. Dit weekend zal hij opnieuw zijn opwachting maken in Rund um Köln.

Vervloesem: “Ik ben zo gelukkig om weer te kunnen koersen en kijk enorm uit naar dit weekend."

In dit artikel