ProTeam Kamil Małecki: “Tour de Pologne is mijn favoriete koers.”

De 26-jarige Pool kijkt uit naar zijn thuiskoers.
Race 29 juli 2022

Lotto Soudal maakt zich op voor zeven dagen koers in Polen tijdens de WorldTour-rittenwedstrijd Tour de Pologne. Met een mix van vlakke en heuvelachtige etappes krijgen verschillende types renners kansen op ritwinst. Op de voorlaatste dag wordt het algemeen klassement met een 11 kilometer lange klimtijdrit wellicht in een beslissende plooi gelegd.

Lotto Soudal komt met de volgende renners aan de start van de 79ste Tour de Pologne: Steff Cras, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Jarrad Drizners, Roger Kluge, Kamil MaÅ‚ecki en Sylvain Moniquet. De jonge Australiër Jarrad Drizners maakt na een maandenlange revalidatie in Polen zijn wederoptreden in competitie. De Poolse Lotto Soudal-renner Kamil MaÅ‚ecki moest in de eerste maanden van het seizoen al heel wat tegenslagen verwerken, maar is na de teamstage in Livigno gemotiveerd om zich in de Ronde van zijn eigen land te laten zien.

“Ik voel me iedere dag beter en voel de naweeën van mijn blessure steeds minder. Ik ben goed op weg naar een volledige herstel”, zegt Kamil MaÅ‚ecki. “Ik ging een tiental dagen mee met het team op trainingsstage in Livigno en sliep daarna thuis nog verder in een hoogtetent. Ik heb hard gewerkt en hopelijk kan ik binnenkort de vruchten daarvan plukken.”

Małecki staat pas voor de tweede keer aan het vertrek van de Ronde van Polen maar imponeerde tijdens zijn eerste deelname in 2020 met een zesde plaats in het algemeen klassement.

“De Tour de Pologne is mijn favoriete koers en ik kijk er dan ook enorm naar uit om te koersen. Ik heb goede herinneringen aan deze wedstrijd en zal het beste van mezelf geven in dienst van het team. Als ik mezelf ook eens kan tonen, zou dat schitterend zijn. De zesde plaats van vorig jaar was een fantastisch moment in mijn carrière en ik hoop de fans opnieuw mooie momenten te bezorgen”, besluit de 26-jarige Pool.

Rittenschema Tour de Pologne

Zaterdag 30 juli: Kielce – Lublin (218,8km)

Zondag 31 juli: CheÅ‚m – Zamość (205, 6 km)

Maandag 1 augustus: KraÅ›nik – PrzemyÅ›l (237,9 km)

Dinsdag 2 augustus: Lesko – Sanok (179,4 km)

Woensdag 3 augustus: LaÅ„cut – Rzeszów (178,1 km)

Donderdag 4 augustus: Nowy targ, gronków– ski station RusiÅ„ski (11,8 km)

Vrijdag 5 augustus: Valsir, Skawina – Kraków (177,8 km)

In dit artikel