ProTeam Sylvain Moniquet: “Ik heb mezelf echt verrast tijdens de Tour de Pologne.”

Moniquet 11de in het eindklassement, bolletjestrui voor Jarrad Drizners.
Race 05 augustus 2022

Vandaag viel in Krakau het doek over de 79ste Ronde van Polen met een massasprint die werd gewonnen door Arnaud Démare. Lotto Soudal wist geen etappezege te bemachtigen maar kan terugblikken op een offensieve Ronde van Polen, waarbij het team vaak ten aanval trok en aan het eind van de week ook werd beloond met de bollentrui voor Jarrad Drizners, die door zijn ontsnapping in de laatste etappe de trui overnam van ploegmaat Kamil Malecki. Aan het eind van de slotetappe van de Ronde van Polen – de eerste wedstrijd na een maandenlange revalidatie voor de Australische neoprof – mocht Drizners het podium op om de trui van beste klimmer in ontvangst te nemen.

“Het voelde enorm goed om opnieuw te kunnen koersen”, reageert Jarrad Drizners. “Ik kwam naar deze Ronde van Polen zonder al te veel verwachtingen en als ik er al had zijn die vast en zeker overtroffen. Het is fantastisch om opnieuw koersritme op te doen en deel uitmaken van de ontsnapping vandaag was echt speciaal. In een ideale wereld zou Kamil opnieuw ten aanval gaan maar ik volgde een move en plots bevond ik me vooraan. Dus ik voelde wel wat druk om de bergtrui te verzekeren, ons hoofddoel voor vandaag. Ik was dan ook erg tevreden dat ik de benen had om ons objectief te verwezenlijken en het is heel leuk om de Tour de Pologne op die manier te kunnen afsluiten. Om dit te doen op de dag van Bjorg zijn ongeluk drie jaar geleden was al helemaal speciaal. Ook al heb ik hem niet persoonlijk ontmoet, zou ik dit graag opdragen aan hem en het team.”

Het algemeen klassement in de Tour de Pologne werd vooral beslist op de steile slotklim aan het eind van etappe drie en de klimtijdrit op dag zes. Dankzij een sterke prestatie in de tijdrit sluit de 24-jarige Sylvain Moniquet de Ronde van Polen af op een 11de plek in het algemeen klassement.

“Het doel was om een goed eindresultaat neer te zetten in de Tour de Pologne en ik ben dan ook zeer tevreden met mijn prestatie in de tijdrit”, reageert Sylvain Moniquet. “Het was geen enorm selectief parcours dus zou het klassement vooral gemaakt worden in de tijdrit. Daarom heb ik deze dan ook minutieus voorbereid. Ik wist goed waar ik voluit kon gaan en deelde mijn inspanning goed in. Het is de eerste keer dat ik in een tijdrit voluit ga om een goed eindklassement te bemachtigen en ik heb mezelf echt verrast, om eerlijk te zijn. Natuurlijk ben ik een tikkeltje teleurgesteld om net buiten de top tien te finishen maar ik kijk tevreden terug op deze zeven dagen koers in Polen. Met de aanwezigheid in de ontsnappingen en de bergtrui voor Jarrad Drizners hebben we ons getoond. Deze koers was mijn eerste wedstrijd na een lange hoogtestage met het team, en de goede conditie is duidelijk aanwezig. Ik kijk dan ook uit naar mijn eerstvolgende koersen: Tour de l’Ain en Deutschland Tour.”

Foto: Photo News.

In dit artikel