ProTeam Arnaud De Lie imponeert met vierde plek in Bretagne Classic Ouest-France

De 20-jarige neoprof tevreden na vierde plek in 250 kilometer lange koers over Bretoense wegen.
Race 28 augustus 2022

Lotto Soudal-renner en neoprof Arnaud De Lie heeft nog maar eens indruk gemaakt, deze keer in de eendagswedstrijd Bretagne Classic Ouest-France (1.UWT), waar na ruim 250 kilometer over heuvelachtige Bretoense wegen met een uitgedund peloton werd gesprint om de overwinning. Het was Lotto Soudal – nog met vier renners aanwezig in de diepe finale – dat zijn sprinter Arnaud De Lie in perfecte stelling richting de finish bracht. Jasper De Buyst trok aan, De Lie lanceerde een krachtige versnelling en leek het even te gaan halen, maar de 20-jarige neoprof moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een vierde plaats. Het was Wout Van Aert die De Lie remonteerde en de bloemen pakte, de Fransman Laurance en de Deen Kamp werden respectievelijk tweede en derde.

De Lie reageerde na afloop van de wedstrijd tevreden op zijn beste resultaat in een WorldTour-koers tot dusver. “Deze vierde plaats in een lastige wedstrijd als de Bretagne Classic stelt me in eerste instantie tevreden, maar als je voor de zege kan sprinten, wil je uiteraard steeds meer. De benen voelden nog relatief goed voor de sprint en de ploeg heeft me alweer prima gelanceerd. Misschien maakten we een klein foutje om iets te vroeg vooraan te zitten. Daarentegen lanceerde ik mijn sprint niet te vroeg, maar met de oplopende finish en de tegenwind werd ik helemaal aan het eind nog geremonteerd. Ik was dicht bij het podium en misschien zelfs de zege, dus deze vierde plaats stelt me uiteraard tevreden.”

Voor de 20-jarige neoprof was de Bretagne Classic Ouest-France met 254 kilometer de langste wedstrijd uit zijn carrière. “Na Gent-Wevelgem is dit pas mijn tweede koers van dergelijk lange afstand. Dat daar nu reeds een resultaat aan vasthangt maakt me zeer blij. Het plan van de ploeg was simpel: koers maken om een zo hoog mogelijk resultaat te behalen. Uiteindelijk werd in de laatste kilometers duidelijk dat er zou gesprint worden en was het aan mij om mijn snelle benen te tonen. De ploeg heeft het opnieuw prima gedaan vandaag en ik ben blij dat ik hen met deze vierde plek kan belonen voor het vele werk. Dit is opnieuw een boost richting mijn eerstvolgende koers: GP Fourmies op zondag 11 september”, besluit Arnaud De Lie.

Foto: Photo News.

In dit artikel