ProTeam Milan Menten nieuwste aanwinst Lotto Dstny

De 25-jarige sprinter tekent een contract voor twee jaar.
20 september 2022

Met Milan Menten haalt Lotto Dstny de volgende versterking in huis. De 25-jarige sprinter tekent een contract voor twee jaar. Hij zal voornamelijk worden uitgespeeld in de eendagskoersen op UCI .1 niveau en de ProSeries. De Belgische WorldTour ploeg zal hem met een professionele omkadering, gebalanceerd wedstrijdprogramma en duidelijke hiërarchie in de koersen helpen in het zetten van de volgende stap in zijn carrière.

Milan Menten onderscheidde zich de afgelopen twee jaar in de sprints in de UCI ProSeries en .1 wedstrijden. Zo won hij een rit in de Cro Race en sprokkelde hij ereplaatsen in onder meer de Tour de Wallonie, Schaal Sels en Ronde van Limburg. “We kennen Milan Menten nog uit ons Development Team, onder leiding van Kurt Van de Wouwer, waarvoor hij drie jaar uitkwam”, zegt Lotto Soudal CEO John Lelangue. “Hij had toen nog niet het niveau om de stap naar de WorldTour te zetten, maar we hebben hem de afgelopen vijf jaar uiteraard gevolgd en hebben gezien hoe goed hij zichzelf ontwikkeld heeft. Het is duidelijk dat hij nu wel klaar is voor de stap en we denken dat we hem met een professionele omkadering, een gebalanceerd wedstrijdprogramma en een duidelijke hiërarchie tijdens de koersen kunnen begeleiden naar een nog hoger niveau."

Voor Milan Menten zelf voelt deze stap dan ook zeer vertrouwd. “Ik ken nog veel van de renners en staff uit die periode, dat is uiteraard heel fijn”, zegt hij. “De timing is goed: ik voel dat ik klaar ben om een stap omhoog te zetten. En ik kan me ook helemaal vinden in het plan dat de ploeg voor ogen heeft met mij: sprinten voor de overwinning in de wedstrijden op UCI .1 niveau en de ProSeries. Dat lukte me de afgelopen twee jaar al regelmatig, maar omringd door een ploeg als Lotto Soudal, wordt winnen wat gemakkelijker.”

Naast Caleb Ewan en Arnaud De Lie zal Milan Menten dus wat extra snelheid toevoegen aan de ploeg van Lotto Dstny. John Lelangue: “Caleb Ewan blijft een van de snelste sprinters ter wereld en we verwachten dat Arnaud De Lie volgend jaar opnieuw een stap vooruit zal zetten. We hadden dus nood aan iemand die in de UCI .1 en sommige ProSeries wedstrijden voor de winst kan sprinten. We geloven dat Milan Menten dat binnen onze ploeg zal kunnen. Daarnaast kunnen we hem ook inzetten om sprints aan te trekken.”

Dat laatste doet Milan Menten ook met veel plezier. “De stijl van koersen van Lotto Soudal, met name in de Belgische eendagskoersen, heeft me afgelopen seizoen enorm aangesproken: als collectief, altijd vooraan en zeer agressief. Je ziet ook dat de ploeg in die wedstrijden een echte winnaarsploeg is, mede dankzij Arnaud De Lie. Werken voor zo iemand, waarvan je weet dat hij een heel grote kans heeft om het af te maken, motiveert me.”