Algemeen Lotto Dstny ontvangt ProTour licentie voor 2023

Sportief manager Kurt Van de Wouwer en Chief Business Officer Yana Seel reageren
Algemeen 12 december 2022

De internationale wielerbond UCI heeft maandag laten weten dat de Belgische wielerploeg Lotto Dstny volgend seizoen als ProTour ploeg de weg op zal gaan. Sportief manager Kurt Van de Wouwer en Chief Business Officer Yana Seel reageren op de toekenning van de licenties door de UCI.

Sportief manager Kurt Van de Wouwer: “We zijn natuurlijk al even bezig met de voorbereiding op het seizoen 2023. Met Dstny als nieuwe co-naamsponsor van de ploeg, is er hoe dan ook sprake van een nieuwe start. Dat momentum hebben we gebruikt om onszelf op alle vlakken uit te dagen. We investeren in 2023 nog meer in onze performancewerking en Development Team. Met dank aan het goede afgelopen seizoen, hebben we in 2023 de zekerheid dat we opnieuw aanwezig zullen zijn in alle grote wedstrijden: de Tour de France, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en alle andere topkoersen waarin onze renners zich willen tonen. Onze kern van 26 renners bestaat uit een goede mix van jong talent en renners die zich al jarenlang bewezen hebben op het allerhoogste niveau. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij volgend seizoen namens Lotto Dstny op alle fronten zullen meestrijden voor de zege.”

Chief Business Officer Yana Seel: “Samen met onze hoofdsponsoren de Nationale Loterij en Dstny hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt. De stap naar de ProTour stelde ons budgettair voor een uitdaging, maar die kunnen we aan. Het engagement en de steun van onze hoofdsponsoren illustreren hoe interessant onze ploeg commercieel ook in 2023 zal zijn. Afgelopen week nog konden we de komst van Efficy als een van onze nieuwe partners aankondigen. Ook met het ProTour logo op ons shirt bieden we onze partners visibiliteit op het allerhoogste internationale podium van de wielersport.”