Algemeen Stéphane Heulot aangesteld als nieuwe CEO van wielerploeg Lotto Dstny

De in België woonachtige Heulot heeft de ambitie om Lotto Dstny terug te brengen naar de WorldTour.
Algemeen 23 december 2022

De Belgische professionele wielerploeg Lotto Dstny heeft in Stéphane Heulot een nieuwe CEO gevonden. De in België woonachtige manager zal vanaf 1 januari John Lelangue opvolgen. Na een grondige zoektocht waarin alle opties nauwkeurig werden afgewogen, concludeerde zowel de ploeg als Stéphane Heulot dat hun ervaring en historie in de sport, professionele ambitie en gedeelde toekomstvisie een perfecte match zijn.

Stéphane Heulot (51) was renner tussen 1992 en 2002. In de Tour de France van 1996 droeg hij de gele trui en in hetzelfde jaar werd hij Frans kampioen. Na zijn actieve carrière was Stéphane Heulot betrokken in het management van verschillende professionele en development teams. Hij werkte ook als business coach in zowel Frankrijk als België.

Het team en Stéphane Heulot vonden elkaar na een grondige zoektocht door Lotto Dstny. De ploeg zocht iemand met een diepgaande kennis van en ervaring in de wielersport, maar eveneens met bewezen vaardigheden buiten de sport. Stéphane Heulot is de perfecte kandidaat. Na zijn professionele carrière als renner, verhuisde hij naar het hart van de wielersport in België, waar hij zichzelf verder ontwikkelde als manager. Lotto Dstny en Stéphane Heulot hebben een gedeelde visie over de manier waarop een ploeg gerund dient te worden, talentontwikkeling en ethiek in de sport. De ploeg is ervan overtuigd dat hij, samen met sportief manager Kurt Van de Wouwer, Chief Business Officer Yana Seel, alle andere stafleden en de renners Lotto Dstny terug zal brengen naar de WorldTour.

Stéphane Heulot zegt: “Ik ben vereerd om het vertrouwen van de raad van bestuur van Captains of Cycling te krijgen en deel uit te gaan maken van deze prachtige ploeg, geworteld in het hart van de wielersport. Als renner heb ik uren doorgebracht in het peloton samen met de Lotto renners. Tijdens al die jaren is het altijd duidelijk gebleven waarvoor deze ploeg staat: passie, een streven naar excellentie, ethisch gedrag in de sport, rijdend vol bravoure, op zoek naar succes. We staan voor een uitdagende periode, maar ik ben klaar om de verantwoordelijkheid op te nemen om ons naar het volgende hoofdstuk te leiden. Net als ik, heeft Lotto Dstny altijd een zeer sterke focus op talentontwikkeling gehad. Daarnaast zie ik het als een belangrijke taak om het vrouwenteam de volgende stap te laten zetten. Dankzij de unieke structuur van de ploeg, heeft Lotto Dstny een zeer sterke fanbase. Sommige van die fans zijn zelfs aandeelhouders. Ik kijk er naar uit om hen allemaal te ontmoeten tijdens onze eerstvolgende algemene vergadering van de Captains of Cycling.”

“Met de steun van onze sterke, betrouwbare en loyale sponsors – Lotto, de historische partner en Dstny als nieuwkomer – gaan we voor resultaten en overwinningen. De sponsoren geloven in dit team om hun reputatie in België en het buitenland positief te beïnvloeden. Ik ben ervan overtuigd dat we hen kunnen teruggeven wat zij aan ons geven. Er is een sterke en getalenteerde rennersgroep, ondersteund door sportief manager Kurt Van de Wouwer, het performance team, het medisch team, de trainers, sportdirecteurs, soigneurs, mecaniciens, het administratieve team en alle andere partners. Het is een eer om hen te mogen leiden. Al die jaren in de wielersport en het feit dat ik al jaren in België woon, hebben me geleerd waar het hart van de wielersport klopt. Als general manager zal ik de grootste fan van Lotto Dstny worden, met de ambitie om de ploeg terug te brengen naar de WorldTour en een rooskleurige toekomst te garanderen voor de komende decennia.”