Algemeen Lotto Dstny start wegseizoen met Australische kampioenschappen

Caleb Ewan blikt vooruit op de strijd om de Australische titel.
Race 06 januari 2023

Dit weekend zullen tijdens de Australische kampioenschappen in Buninyong de kleuren van Lotto Dstny voor het eerst te zien zijn in een officiële wegkoers. Op zaterdag is het de beurt aan Cameron Rogers, nieuwkomer bij het Lotto Dstny Development Team. Op zondag wordt er tussen de profs gestreden om de Australische kampioenentrui. Lotto Dstny komt met het drietal Caleb Ewan, Jarrad Drizners en Harry Sweeny aan de start. Op de erelijst van Caleb Ewan staan al een tweede (2015) en vierde (2018) plaats in de nationale titelstrijd. 

“Voor het eerst sinds 2020 kan ik opnieuw in mijn thuisland koersen, ik kijk er dan ook enorm naar uit. Mijn laatste deelname aan een Australisch kampioenschap dateert van 2019 dus voelt het fantastisch om dit jaar opnieuw voor de kampioenentrui te kunnen strijden.”

 In totaal leggen de profs zestien keer een lastige lokale ronde van bijna 12 kilometer af, goed voor een totaal van 185 koerskilometers. Een nationaal kampioenschap is vaak een tactische koers en dat wordt dit jaar niet anders volgens Ewan.

 “Het parcours is behoorlijk lastig, maar als ik een goede dag heb, kan ik meedoen voor de winst. Ik strandde al eens op de tweede plaats en greep in 2014 op hetzelfde parcours de nationale titel bij de beloften. Het is moeilijk om het koersverloop te voorspellen. Wellicht heeft Team Jayco AlUla de sleutel in handen. Ze hebben een sterk blok en zullen er alles aan doen om het niet tot een sprint te laten komen. Maar met Harry Sweeny en Jarrad Drizners heb ik ook twee sterke ploegmakkers. We zijn klaar om de strijd aan te gaan”, besluit Caleb Ewan

 Australisch U23 kampioenschap op de weg, zaterdag 7 januari

 Selectie: Cameron Rogers (Lotto Dstny Development Team)

Parcours: 139 kilometer, 12 lokale ronden van 11,6 km

Start: 13h20 lokale tijd, 3h20 CET

Australisch kampioenschap op de weg elite, zondag 8 januari

 Selectie: Jarrad Drizners, Caleb Ewan en Harry Sweeny.

Parcours: 185 kilometer, 16 lokale ronden van 11,6 km

Start: 13h lokale tijd, 3h CET

In dit artikel