ProTeam Neoprof Van Eetvelt toont zich meteen met derde plek in Trofeo Andratx

De 21-jarige klimmer pakt op Mallorca zijn eerste podium bij de profs.
Race 27 januari 2023

Tijdens zijn tweede koersdag als profrenner heeft Lennert Van Eetvelt van Lotto Dstny zich meteen laten opmerken. In de derde manche van de Mallorca Challenge klom de 21-jarige Belg op de Mirador des Colomes in Pollença onder regenachtige omstandigheden naar een derde plek. Op de drie kilometer lange slotklim spatte het uitgedunde peloton uit elkaar en toonde Van Eetvelt zich een van de sterkste renners van de dag. Van Eetvelt reed achter de Spanjaard Sánchez en Goossens naar zijn eerste podiumplek uit zijn nog prille profcarrière. Lotto Dstny toonde zich actief in de koers met ook de Nederlander Mathijs Paasschens die deel uitmaakte van de vroege vlucht.

Lennert Van Eetvelt: “Eerlijk gezegd zat ik aan het eind van de wedstrijd niet meteen met een resultaat in mijn hoofd, het was vooral zaak om zo snel mogelijk de finish te halen na een ijskoude dag op de fiets. Ik ging op vier kilometer van de meet zelfs nog een extra vestje halen aan de ploegauto omdat ik het zo koud had. Daarna reed ik zo hard mogelijk naar boven en uiteindelijk resulteerde dat in mijn eerste podium bij de profs, waar ik uiteraard heel tevreden mee ben.”

“Om eerlijk te zijn had ik me mijn eerste bezoek aan Mallorca anders voorgesteld. Het slechte weer maakt de wegen heel glad en verraderlijk. Ondanks de weersomstandigheden ontplofte de koers al heel vroeg vandaag. Ik was in het begin even mee in een omvangrijke groep maar werd teruggefloten. Op de laatste beklimming zakte de temperatuur naar twee graden en was het een kwestie van overleven. Op twintig kilometer van de finish viel de samenwerking in het peloton stil en wisten we dat overwinning weg was. Dat ik op de derde plaats kan eindigen maakt deze dag natuurlijk heel mooi.”

Zo lost Lennert Van Eetvelt al meteen zijn beloftes in, want de 21-jarige vertelde eerder in een interview op onze website dat hij zich wilde tonen in zijn eerste profjaar.

Foto's: Photo News.

In dit artikel