ProTeam Sterke Van Eetvelt tweede in Trofeo Serra de Tramuntana

Een nieuwe podiumplaats voor de jonge klimmer Van Eetvelt.
Race 28 januari 2023

Daags na een derde plaats in de Trofeo Andratx veroverde Lennert Van Eetvelt opnieuw een podiumplaats in de Challenge Mallorca. De 21-jarige Belg reed dit keer, na knap teamwerk van Lotto Dstny, naar de tweede plek in de Trofeo Serra de Tramuntana.

In een door sneeuwval ingekorte koers van 120 kilometer maakte Van Eetvelt opnieuw indruk. De vierde proef van de Mallorca Challenge werd op de laatste van twee beklimmingen van de Coll de Femenies in een beslissende plooi gelegd. Daar verhoogde Harry Sweeny het tempo; slechts een handvol renners volgden in zijn spoor, waaronder ploegmakker Lennert Van Eetvelt. In een tactische en vooral ijskoude finale toonde Van Eetvelt zich opnieuw tot de sterkste renners van het peloton. De Lotto Dstny-renner werd tweede na Kobe Goossens, die na een korte solo zijn tweede opeenvolgende dagzege op Mallorca pakte.

De jonge klimmer Van Eetvelt sprak met gemengde gevoelens over zijn tweede plek: “Om vandaag tweede te eindigen na een derde plek gisteren is aan de ene kant fantastisch om dit zo vroeg in mijn carrière al te kunnen tonen. Maar het is natuurlijk jammer dat ik opnieuw net naast de overwinning grijp. Aan de voet van de laatste keer Coll de Femenies voelde ik me eerlijk gezegd niet meer super. Ik had het enorm koud maar het waren mijn ploegmaten die me het vertrouwen gaven en vol in me geloofden. Dat zorgde voor een klik in mijn hoofd en dankzij de steun van de ploeg ging ik er vol voor. Pascal Eenkhoorn bracht me naar het front en Harry Sweeny zette een strak tempo op de klim. Dat zorgde voor afscheiding in de groep, wat het iets makkelijker koersen maakte, maar aan het eind muisde een sterke Kobe Goossens er toch nog solo vanonder. Ik ben vooral dankbaar voor de steun van mijn ploegmaats en blij dat ik hen belonen met een nieuwe podiumplek.”

Foto: Photo News.

In dit artikel