Algemeen Lotto Dstny wordt bevoorraad door Precision Fuel & Hydration

Precision Fuel & Hydration zal het team voorzien van hun volledige productaanbod, waaronder energy gels, chews, carb drink mix, electrolyt tabletten en electrolyt capsules.
Algemeen 02 februari 2023

Lotto Dstny en Precision Fuel & Hydration zijn een samenwerking aangegaan voor het wielerseizoen 2023. De Britse specialist in sportdrank en -voeding en de Belgische professionele wielerploeg delen hun focus op innovatie en zetten samen in op gepersonaliseerde voedings- en hydratatiestrategieën voor de renners. Precision Fuel & Hydration zal het team voorzien van hun volledige productaanbod, waaronder energy gels, chews, carb drink mix, electrolyt tabletten en electrolyt capsules.

Het was Victor Campenaerts die namens Lotto Dstny als eerste begon te experimenteren met Precision Fuel & Hydration producten. De Belgische renner, die bekendstaat vanwege zijn constante zoektocht naar marginal gains, was meteen onder de indruk van de producten, expertise en mogelijkheden om zijn voedings- en hydratatieplannen te individualiseren. De producten van Precision Fuel & Hydration bestaan in verschillende concentraties zodat ze kunnen worden aangepast aan de specifieke noden van iedere afzonderlijke renner. Een speciaal ontwikkelde zweettest helpt de renners beter begrijpen hoeveel natrium ze verliezen tijdens het zweten, waardoor ze hun hydratatieplan kunnen aanpassen. Victor Campenaerts’ enthousiasme werd later gedeeld door het performance team en de nutritionisten van Lotto Dstny en de specialisten van de Universiteit van Gent waar de ploeg nauw mee samenwerkt.

Als nutritionisten zijn we heel blij om Precision Fuel & Hydration mee aan boord te hebben”, zegt Gino Devriendt, hoofd diëtist bij Lotto Dstny. “De wetenschappelijk onderbouwde producten zullen onze renners helpen tijdens wedstrijden en trainingen. De dranken, energy gels, chews en electrolyt tabletten worden allemaal zeer snel opgenomen in het lichaam. Maar het belangrijkste voor ons, zijn de mogelijkheden om de nutritie van onze renners volledig te personaliseren. Precision Fuel & Hydration staat open voor onze input en die van de specialisten van de Universiteit van Gent en is bereid om zich aan te passen aan onze noden. We zullen allemaal de vruchten plukken van deze samenwerking.”

Andy Blow, medeoprichter van Precision Fuel & Hydration: “We zijn heel enthousiast om samen te werken met Lotto Dstny en zijn al enorm onder de indruk van de aandacht voor detail bij de ploeg. De toewijding waarmee wordt gewerkt aan het perfectioneren van de voeding- en hydratatiestrategieën zal ertoe leiden dat de renners op hun best zullen presteren wanneer het ertoe doet.”

“Nutritie is een van de belangrijkste onderdelen van performance”, zegt Nikolas Maes, die samen met Maxime Monfort het performance team leidt. “Dat we Precision Fuel & Hydration aan boord hebben voor dit seizoen, is een heel waardevolle toevoeging. Ze hebben een sterke focus op innovatie en willen samen met ons groeien. Dit is niet zomaar een partner die ons van drank en voeding zal voorzien, dit is een partner die met ons wil samenwerken, innoveren en ontwikkelen. De samenwerking met Precision Fuel & Hydration past goed in de verdere professionalisering van ons performance team.”

Jonny Tye, directeur van Precision Fuel & Hydration: "We zijn al druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw product in samenwerking met de ploeg, gebaseerd op feedback van de renners, performance staf en soigneurs. We zijn ervan overtuigd dat we een positieve impact zullen hebben op de prestaties van de ploeg.”

Foto's: Precision Fuel & Hydration.