ProTeam Maxim Van Gils sluit Tour of Oman af op zesde plaats in de eindstand

Met vier toptienplaatsen op vijf dagen koers kan Van Gils terugblikken op een meer dan geslaagd begin van zijn seizoen.
Race 15 februari 2023

Lotto Dstny-renner Maxim Van Gils heeft de vijfdaagse Tour of Oman (UCI 2.Pro) afgesloten op een zesde plaats in het algemeen klassement. In de afsluitende etappe met aankomst op de steile Green Mountain klom de 23-jarige Belg naar een vijfde plek. Met vier toptienplaatsen op vijf dagen koers in de Tour of Oman kan Van Gils terugblikken op een meer dan geslaagd begin van zijn seizoen. 

Maxim Van Gils: “Vandaag was de meest lastige etappe van allemaal en eerlijk gezegd had ik er wat schrik voor want lange en steile beklimmingen liggen me doorgaans iets minder. Het tempo lag vanaf de voet verschrikkelijk hoog en toen Taaramäe vooraan versnelde moest ik even passen. Ik reed mijn eigen tempo en bleef steeds de kopgroep in het vizier houden. Om uiteindelijk vijfde te finishen, stemt me dan ook tevreden. Helemaal aan het eind kwam Ulissi nog terug, en moest ik nog een plek prijsgeven in het algemeen klassement, maar voor vier toptienplaatsen in de Tour of Oman en een zesde in de eindstand had ik vooraf getekend.” 

“Het is jammer dat die ene uitschieter ontbreekt – met een tweede plaats kwam ik heel dicht – maar deze consistente prestaties tonen aan dat de conditie goed zit. Ik heb na de ploegstage nog enkele mooie stappen gezet om hier goed voor de dag te komen. Ook een dikke pluim voor mijn ploegmakkers, ze hebben mee steeds goed omringd en in perfecte positie richting de beslissende kilometers geloodst.”

Na rit- en eindwinst in de Saudi Tour vorig jaar levert Maxim Van Gils opnieuw een knappe prestatie af tijdens een koers in het Midden-Oosten. 

“Wat ik hier heb getoond, schat ik misschien nog hoger in dan de eindwinst in Saudi. Tour of Oman is nog een niveautje hoger en vooral: ik voel dat ik progressie heb gemaakt in het langere klimwerk, waar ik het de voorgaande jaren soms lastig mee had. De manier van koersen – een relatief rustig begin en explosieve finale - ligt me goed en dat is volgens mij waarom ik in dergelijke wedstrijden goed presteer. Maar ik wil deze lijn uiteraard doortrekken, te beginnen met de twee Franse eendagskoersen Faun-Ardèche en Drôme Classic. Daarna volgt het eerste grote doel van mijn voorjaar: de Strade Bianche, een koers waar ik echt naar uitkijk”, besluit de 23-jarige Belg.

Foto's: Photo News - Vincent Kalut.

In dit artikel