ProTeam Alec Segaert zet de stap naar ProTeam Lotto Dstny

Het wedstrijdprogramma van de 20-jarige Belg, met daarin enkele belangrijke doelen in de beloftecategorie, zal ongewijzigd blijven.
Algemeen 24 februari 2023

Na een gezamenlijke evaluatie van zijn eerste twee maanden van het seizoen, is beslist om Alec Segaert over te hevelen naar het ProTeam van Lotto Dstny. Zijn wedstrijdprogramma, met daarin enkele belangrijke doelen in de beloftecategorie, zal ongewijzigd blijven.

Sportief manager Kurt Van de Wouwer licht de beslissing toe. “Alec Segaert is een van de grootste talenten van ons development team. Vandaar ook dat we vorig jaar al overeengekomen waren dat hij tot en met 2025 bij de ploeg zou blijven. Samen met hem hebben we een plan opgesteld waarmee we denken dat hij zich het beste kan ontwikkelen. Aan dat plan houden we vast, ook al is hij vanaf nu officieel profrenner. Alec heeft nog enkele belangrijke doelen in de beloftecategorie en die zal hij ook als lid van ons ProTeam nastreven. We hebben de mogelijkheid om renners van ons ProTeam op te stellen in wedstrijden die we met ons Development team rijden. Door de overstap nu al te maken, kan hij tegelijkertijd een onmiddellijke meerwaarde vormen voor het ProTeam en meehelpen bouwen aan de toekomst van de ploeg."

Tijdens de ploegstage in januari, waar Alec Segaert al mee op pad was met het ProTeam, groeide het plan om de samenwerking nu al naar een volgend niveau te tillen. “Ik voelde eind vorig seizoen al dat ik een serieuze stap had gezet en tijdens de stage met de profs werd dat bevestigd”, aldus Alec Segaert. “Iedere jonge renner droomt ervan om ooit prof te worden. Ik ben trots dat die droom nu in vervulling kan gaan. Natuurlijk heb ik nog veel te leren en daarom ben ik blij dat mijn persoonlijke ontwikkeling voorop staat bij Lotto Dstny. In deze ploeg krijg ik de kans om als profrenner beloftekoersen, profkoersen en mijn studies te combineren.”

Foto's: Facepeeters.

 

 

In dit artikel