ProTeam Caleb Ewan tweede na nipte sprint in GP Monseré

Een fotofinish besliste over de winnaar in GP Monseré.
Race 05 maart 2023

In een nipte massasprint sprintte Caleb Ewan vandaag naar de tweede plaats in de Grote Prijs Monseré, tweede manche van de Lotto Cycling Cup. Na perfect teamwerk van Lotto Dstny werd Caleb Ewan in perfecte positie richting laatste lijn gebracht. De Australiër lanceerde een krachtige versnelling en leek het te gaan halen, maar werd op de meet nipt geklopt door Gerben Thijssen. Sam Welsford vervolledigde het podium in Roeselare.

Oorspronkelijk uitgeroepen als winnaar, moest Caleb Ewan na de fotofinish vrede nemen met een tweede plaats. Bij Ewan overheerst ontgoocheling, maar de Australiër neemt ook het positieve mee uit de koers.

“Uiteraard is het niet fijn om opnieuw net naast de zege te grijpen. Dit is een teleurstelling maar we blijven hard werken om die overwinning binnen te halen. Ik kwam al enkele keren dicht en ik ben ervan overtuigd dat die zege er snel aankomt”, reageert Caleb Ewan.

In de bijna 200 kilometer lange eendagsklassieker GP Monseré werd alles bepaald in de laatste lokale ronde. Lotto Dstny beschermde zijn sprintkopman Caleb Ewan en in een technische finale met enkele korte kasseihellingen brak het peloton meermaals, maar werd het uiteindelijk een massasprint aan het eind.

“Ik had een heel sterk team aan mijn zijde vandaag en ze hebben het fantastisch gedaan om me steeds uit de gevarenzone en uit de wind te houden. Ook toen het peloton even brak, waren we steeds bij de pinken. De jongens reden een sterke finale en zetten me perfect af richting meet. Helaas kon ik hen net niet belonen met de overwinning, maar dit knappe teamwerk geeft ons vertrouwen richting mijn volgende wedstrijden, te beginnen met Milaan-Sanremo.”

Image: Photo News.

In dit artikel