ProTeam Lotto Dstny trekt met vertrouwen naar Dwars door Vlaanderen

Nikolas Maes: "De ploeg draait goed en we zijn enorm gemotiveerd om woensdag opnieuw een rol te spelen.”
Race 28 maart 2023

Met Dwars door Vlaanderen (UCI 1.UWT) staat woensdag een nieuwe klassieker voor de deur. Lotto Dstny trekt met vertrouwen richting Roeselare en wil zich opnieuw in de kijker rijden.

Frederik Frison maakte afgelopen week zowel in Brugge-De Panne, als in Gent-Wevelgem indruk met een vierde plaats. De meesterknecht toonde dat hij heel wat in zijn mars heeft, maar ook andere renners van de ploeg tankten afgelopen zondag vertrouwen in een doorregende editie van Gent-Wevelgem.

Pech achtervolgde dan weer Arnaud De Lie met onder meer drie lekke banden, waardoor de snelle man van Lotto Dstny geen rol van betekenis kon spelen in Flanders Fields. “Jammer”, blikt hij nog even terug, “want ik had heel goede benen. Ik had het goede gevoel terug te pakken na mijn ziekte vlak voor Milaan-Sanremo. Dan is het frustrerend dat je dat niet kan tonen, maar een gewonde leeuw, is een gevaarlijke leeuw. Woensdag wacht een nieuwe kans."

Net zoals de voorbije wedstrijden wordt opnieuw wisselvallig weer voorspeld en dat is naar de zin van De Lie. “Regen en wind, het maakt me niet uit, telkens als het slecht weer is, vlieg ik, hopelijk woensdag ook.”

Naast Arnaud De Lie staat er met Caleb Ewan nog een snelle man aan de start en ook Frederik Frison hoopt opnieuw zijn sterke vormpeil te tonen. Zij krijgen de steun van Jasper De Buyst, Pascal Eenkhoorn, Sebastien Grignard en Cedric Beullens. 

“Onze ploeg is sterker dan alleen Arnaud De Lie”, eindigt ploegleider Nikolas Maes, “hij is een fenomeen, maar de ploeg telt ook andere jongens die heel sterk voor de dag komen. Kijk naar Frederik, hij liet al mooie dingen zien en kan dat ook woensdag doen. De ploeg draait goed en we zijn enorm gemotiveerd om woensdag opnieuw een rol te spelen.”

Foto: Photo News.

 

In dit artikel