ProTeam Arnaud De Lie zesde in razend spannende Dwars door Vlaanderen

De Lie blikte na afloop tevreden terug op zijn tweede deelname aan Dwars door Vlaanderen.
Race 29 maart 2023

Lotto Dstny-renner Arnaud De Lie is na een razend spannende editie van Dwars door Vlaanderen (1.UWT) op een zesde plaats geëindigd. Nadat de koers op bijna 100 kilometer van de meet werd opengebroken, viel het geen moment stil. Op de tweede beklimming van de Knokteberg scheidde zich een omvangrijke groep af van het uitgedunde peloton en gingen acht renners op zoek naar de kopgroep. Lotto Dstny moest in de achtervolging vol aan de bak, maar door enorme inspanningen van Jasper De Buyst, Frederik Frison en Pascal Eenkhoorn in functie van ploegmaat Arnaud De Lie bleef de achterstand steeds beperkt.

In een ware thriller van een finale kwam het uitgedunde peloton nog ei zo na aansluiten, maar uiteindelijk was het Christophe Laporte die een aanval plaatste en met een kleine voorsprong solo finishte in Waregem. Aanvallers Powless en Lazkano vervolledigden het podium, een zucht later sprintte Arnaud De Lie naar de zesde plaats.

De Lie blikte na afloop tevreden terug op zijn tweede deelname aan Dwars door Vlaanderen. “De koers ontplofte heel vroeg en viel nadien geen minuut meer stil. We lieten ons niet verrassen in de heuvelzone en ik kon me heel goed vooraan houden. Toen die versnelling er kwam op de Kanarieberg probeerde ik te volgen, maar moest ik toch even passen.”

“Zo kwamen we in de verdrukking terecht, maar we panikeerden niet en organiseerden ons goed. Jasper, Pascal en Frederik hebben bergen werk verzet en zo kwamen we uiteindelijk nog heel dicht. Tijdens de laatste passage op de kasseien ging Pascal een laatste keer voluit zodat we nog eventueel voor een podiumplek zouden kunnen sprinten. Ik was misschien net iets minder dan in de Omloop Het Nieuwsblad, maar ik denk dat we hier als ploeg toch opnieuw een sterke prestatie afleveren. Op naar Parijs-Roubaix”, besloot de 21-jarige Belg.

Foto: Photo News.

In dit artikel