ProTeam Van Gils en Eenkhoorn op het podium van kletsnatte Volta Limburg Classic

In een kletsnat Limburg is de Volta Limburg Classic uitgedraaid op een ware uitputtingsslag.
Race 01 april 2023

Lotto Dstny heeft een sterke collectieve prestatie neergezet in de Volta Limburg Classic. Tegen de sterke en snelle benen van Kaden Groves bleek het team in de finale niet opgewassen, wel sleepten Maxim Van Gils en Pascal Eenkhoorn een knappe tweede en derde plaats uit de brand. Milan Menten won enkele minuten later de sprint om de vijfde plaats van een kleine groep.

In een kletsnat Limburg is de Volta Limburg Classic uitgedraaid op een ware uitputtingsslag. Uiteindelijk reden met Maxim Van Gils, Pascal Eenkhoorn en Milan Menten drie Lotto Dstny-renners de finale. De kopgroep dunde steeds verder uit en onder impuls van Nederlands kampioen Eenkhoorn bleef alleen hij nog met Kaden Groves en Maxim Van Gils achter op zo’n 35 kilometer van het eind. In die finale trok Groves een paar keer in de aanval. Eenkhoorn boog het hoofd, de Australiër trok met Maxim Van Gils naar de finish. In de sprint moest de Lotto Dstny-renner vrede nemen met een tweede plek. 

Ik geloofde er wel in”, stelde Van Gils na afloop, “Kaden had lang op kop gereden onderweg en ik hoopte dat z’n snelheid een beetje was afgebot in de sprint. Hij zette echt heel hard aan in de sprint en ik merkte al snel dat hij meer kracht in de benen had. Jammer. Het was echt een heel lastige dag, over een zwaar parcours en met dan ook nog eens de ganse dag regen. Dat was niet echt aangenaam, maar goed, je moet er door. Ik kan leven met deze tweede plaats en ik ben vooral trots op de ploeg. We reden een heel sterke wedstrijd.”

Eenkhoorn klappertandde na een hele dag in de regen. “Ik probeerde wel weg te rijden, maar Kaden counterde mij en daarna was bij mij de tank leeg. Daarna reed hij nog 20 kilometer op kop met Maxim in z’n wiel en wint hij nog. Hij was vandaag gewoon de sterkste, dat moet je kunnen erkennen. Ook in de Ronde van Catalonië toonde hij al z’n sterke benen en won hij twee etappes. Dus we wisten dat het niet gemakkelijk zou worden om hem te kloppen. We hebben ons best gedaan, een sterke koers gereden met de ploeg en een mooie prestatie neergezet. Tweede en derde is jammer natuurlijk, je rijdt altijd voor de winst, maar je moet er wel de benen voor hebben.”


Foto: Photo News.

In dit artikel