ProTeam Florian Vermeersch bekroont sterke Ronde van Vlaanderen met twaalfde plaats

“Ik denk dat ik nog nooit zo diep ben geweest in een koers”, zei Vermeersch vlak na de aankomst.
Race 02 april 2023

Lotto Dstny-renner Florian Vermeersch is na een knappe wedstrijd twaalfde geëindigd in de Ronde van Vlaanderen. Vooraf wilde de 24-jarige Belg anticiperen en dat deed hij. Het bleek de juiste zet voor Vermeersch; hij hield knap stand vooraan, maar moest op de laatste keer Kwaremont finaal passen. Helemaal leeggereden sleepte Vermeersch een twaalfde plaats in Oudenaarde uit de brand.

Op 100 kilometer van de finish werd de koers opengebroken op de Molenberg. Net na de top maakte Vermeersch de sprong naar een interessante groep, die even later op Berg ten Houte de aansluiting zou maken met de vroege vlucht, waar hij ploegmakker Jasper De Buyst terugvond.

Met de eerste keer het duo Oude Kwaremont – Paterberg in zicht keek het uitgedunde peloton tegen een achterstand van drie minuten aan. Op die voorlaatste beklimming van de Kwaremont kwam er een explosie van de topfavorieten. Voorin moest Vermeersch even passen op de Hotond maar hij kon in het wiel van Van der Poel-Pogacar opnieuw terugkeren. Op de laatste keer Kwaremont moest Vermeersch definitief de rol lossen, maar de 24-jarige Belg zette door en bekroonde zijn sterke Ronde met een twaalfde plek in Oudenaarde.

Vermeersch bereikte volledig leeg de aankomst in Oudenaarde. “Ik denk dat ik nog nooit zo diep ben geweest in een koers”, zei hij vlak na de aankomst. “Ik heb me volledig leeggereden en moet dus tevreden zijn met deze plek net buiten de top tien. Mijn koers begon vlak na de beklimming van de Molenberg. Ik besefte het gevaar toen een sterke groep wat voorsprong pakte en maakte samen met Pedersen de sprong naar voor. Uiteindelijk bleek het ook de juiste zet. We verzamelden een grote voorsprong en ik hoopte dat het de ‘winning move’ zou worden. Even dacht ik gelijk te krijgen ,maar uiteindelijk konden enkel Van Aert, Van der Poel en Pogacar nog de kloof overbruggen.”

“Op de Oude Kruisberg had ik het enorm lastig maar had ik geluk dat ik in het zog van Van der Poel en Pogacar  nog even kon terugkeren. Op de laatste keer Kwaremont ging het licht volledig uit en werd het nog een enorm lastige solo richting Oudenaarde, waar ik volledig leeg over de meet kwam. Ik ben vooral blij dat ik de pech achter mij kon laten vandaag en in deze vorm trek ik met een goed gevoel richting Parijs-Roubaix”, besluit Florian Vermeersch.

Foto's: Photo News.

In dit artikel