ProTeam Lotto Dstny kijkt uit naar zondag in de Hel

Lotto Dstny zakt met een sterke formatie en een volledig Belgische opstelling af naar Parijs-Roubaix.
Race 08 april 2023

In Roubaix komt zondag een eind aan de kasseiklassiekers. Lotto Dstny blikt terug op een mooie campagne in het klassieke werk en wil zondag voortgaan op dat elan. Arnaud De Lie maakt z’n debuut in de Hel van het Noorden en begint aan een ontdekkingsreis, Florian Vermeersch, tweede in 2021, hoopt om z’n sterke benen nog eens te tonen. 

Lotto Dstny zakt met een sterke formatie af naar Parijs-Roubaix. Met een volledig Belgische opstelling: Cedric Beullens, Brent Van Moer, Frederik Frison, Liam Slock, Arnaud De Lie, Florian Vermeersch en Sébastien Grignard wil de ploeg de lijn van de voorbije weken doortrekken.

De ploeg heeft met Florian Vermeersch (24) een renner in de rangen die al eens op het podium stond. In 2021 behaalde de renner uit Zaffelare een tweede plaats, na winnaar Colbrelli. “Die podiumplek zorgde er voor dat de verwachtingen plots heel hoog kwamen te liggen”, blikt de renner nog even terug, “mensen vergeten soms dat ik toen nog maar 22 was en intussen ben ik nog altijd maar 24 jaar. Ik kan nog altijd veel progressie maken.”

Toch is de renner wel ambitieus in zijn favoriete koers. “Al ga ik daar geen resultaat op kleven”, zegt hij, “ik wil gewoon een goede wedstrijd rijden. Kiezen voor de vroege vlucht zoals in 2021 ga ik niet doen, maar ik zal wel alert rondfietsen en er voor zorgen dat ik met de juiste jongens mee in de slag ga. Ik mag niet wachten op de versnelling van Mathieu van der Poel of Wout van Aert, maar moet mijn eigen koers rijden en hopelijk met een mooi resultaat tot gevolg.”

Arnaud De Lie (21) maakt zondag zijn debuut. De voorbije week verkende hij twee keer, op maandag met twee ploegmaten en vrijdag met de voltallige ploeg. “En iedere keer leer ik iets bij”, beseft hij, “zowel over het materiaal, maar ook over andere zaken waarmee je in Paris-Roubaix rekening moet houden. Zondag zal ook een ontdekkingsreis worden. Dit is mijn eerste deelname, er moet niks en ik hoef me helemaal niet te bewijzen, maar dat neemt niet weg dat ik wel een goede koers wil rijden."

De renner van Lotto Dstny wil met een tevreden gevoel huiswaarts keren. "Ik kleef er geen resultaat op, dit is een koers waar ervaring van groot belang is, waar pech een grote rol kan spelen ook. Ik ga hoe dan ook er voor knokken. In Roubaix is de wedstrijd niet gedaan als je even langs de kant staat met materiaalpech. Dat moet ik in mijn achterhoofd houden. In Omloop Het Nieuwsblad toonde ik al dat ik rustig kan blijven als me iets overkomt, daar streef ik ook zondag naar.

Images: Photo News.

In dit artikel