ProTeam Lotto Dstny trekt met ambitie naar Brabantse Pijl

Met de Brabantse Pijl start de eerste koers van een vierluik aan heuvelklassiekers.
Race 11 april 2023

Met de Brabantse Pijl start de eerste koers van een vierluik aan heuvelklassiekers. Lotto Dstny heeft woensdag meerdere ijzers in het vuur en wil doorgaan op het elan van de kasseiklassiekers.

De ploeg brengt een mix van klassieke renners, allrounders en klimtypes aan de start. Arnaud De Lie en Florian Vermeersch hebben Parijs-Roubaix in de benen, maar breien er nog één wedstrijd aan vooraleer hen een kleine rustpauze wacht. Verder staan Jarrad Drizners, Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn, Mathijs Paasschens, Arjen Livyns en Andreas Kron aan de start. “We hebben meerdere kopmannen in de rangen”, aldus sportdirecteur Mario Aerts. “Arnaud De Lie kan normaal wel uit de voeten op die klimmetjes, alleen is het wat afwachten hoe de benen reageren na zijn eerste keer Paris-Roubaix.”

“Natuurlijk, met de Brabantse Pijl trek je een heel nieuw blik van renners open”, beseft ook de sportdirecteur, “veel zal dus afhangen van het koersverloop, maar we gaan er wel vanuit dat Arnaud de finale kan rijden. Een resultaat kleven we daar niet op, in die koers heeft hij ook nog veel te leren. Hoe dan ook, naast Arnaud beschikken we nog over Andreas Kron die in de voorbijgaande wedstrijden toonde dat hij goed op dreef is. Tot slot toonde Pascal Eenkhoorn onlangs nog dat hij de goede vorm te pakken heeft. We streven naar een mooi resultaat, de koers zelf zal zoals altijd bepalen wie we dan kunnen uitspelen in de finale.”

Maxim Van Gils is er niet bij woensdag. De renner sukkelde met ziekte en de Brabantse Pijl komt nog te vroeg. Wel wordt verwacht dat hij zondag in de Amstel Gold Race van de partij kan zijn.

Foto: Brecht Steenhouwer.

In dit artikel