ProTeam De Lie zevende in Brabantse Pijl na aanvallende koers van Lotto Dstny

Voor De Lie betekent de Brabantse Pijl het eindstation van zijn klassieke voorjaar.
Race 12 april 2023

Lotto Dstny moet zich na een sterke collectieve prestatie tevreden stellen met een zevende plaats in de Brabantse Pijl, die al in de eerste van drie lokale ronden in een beslissende plooi werd gelegd. Op ongeveer vijftig kilometer van de finish vormde zich trapsgewijs een kopgroep van zes, met daarbij ook Lotto Dstny-renner Andreas Kron. Het zestal werkte goed samen en ging uiteindelijk de laatste lokale ronde van 20 kilometer in met een voorsprong van een kleine minuut. Op de Hagaard spatte de kopgroep definitief uiteen en was het Kron die de rol moest lossen. Vooraan bleken de Ier Healy en de Fransman Godon de sterkste. Het duo bleef uit de greep van het uitgedunde peloton, in de achtergrond sprintte De Lie naar een zevende plaats.

“Met Andreas voorop creëerden we een goede situatie, maar hij voelde zich uiteindelijk niet sterk genoeg om voor de zege te gaan. We probeerden nog iets te forceren maar de twee voorop waren echt wel indrukwekkend sterk, waardoor ze uit de greep blijven”, zegt Arnaud De Lie. “Ik voelde me sterk, maar miste misschien ook net dat tikkeltje om voor de zege te kunnen gaan, daar moet ik eerlijk in zijn. Misschien is een zevende plaats niet het gewenste resultaat, ik denk dat we toch opnieuw kunnen spreken van een sterke collectieve prestatie.”

Voor De Lie betekent de Brabantse Pijl het eindstation van zijn klassieke voorjaar. De 21-jarige Belg sluit de eerste helft van het seizoen af met een goed gevoel. “Het is fijn om te zien dat ik aan het eind van dit eerste koersblok me nog steeds heel goed voel. Ik word beetje bij beetje wat sterker. Maar nu volgt er eerst wat rust vooraleer op te bouwen richting de volgende doelstellingen”, besluit De Lie.

Foto's: Photo News.

In dit artikel