ProTeam Andreas Kron vierde, Maxim Van Gils zevende in sterke Amstel Gold Race voor Lotto Dstny

De Nederlandse topklassieker werd al vroeg in vuur en vlam gezet en zou niet meer stilvallen voor de finish in Berg en Terblijt.
Race 16 april 2023

Lotto Dstny heeft een knappe Amstel Gold Race omgezet in een vierde plaats voor de Deen Andreas Kron en een zevende plaats voor de Belg Maxim Van Gils. De Nederlandse topklassieker werd al vroeg in vuur en vlam gezet en zou niet meer stilvallen voor de finish in Berg en Terblijt.

Het was op iets minder dan 100 kilometer van de finish dat de Amstel Gold Race al in een beslissende plooi werd gelegd wanneer zich een sterke groep van het peloton afscheidde. Daarbij ook twee Lotto Dstny-renners: Andreas Kron en Arjen Livyns. De kopgroep draaide goed rond en werd op de vele hellingen in Nederlands Limburg stelselmatig uitgedund. Het peloton probeerde wel, maar zou nooit meer terugkeren in de kop van de koers.

Vooraan lanceerde Pogacar een eerste versnelling op de Eyserbosweg . Kron had geen antwoord op de indrukwekkende versnelling van de Sloveen, maar bleef kilometerslang vechten in de achtervolging, samen met Lutsenko. Pogacar rondde zijn solo uiteindelijk ook af; even leek het dat Kron en Lutsenko nog om het podium zouden sprinten maar Pidcock kon het duo nog net afhouden. Kron haalde nog alles uit de kast en beloonde een sterke Amstel met een vierde plek. Even later sprintte Van Gils naar de zevende plaats en schonk Lotto Dstny zo een tweede toptienplaats.

Andreas Kron blikt tevreden terug op de Amstel. “Ik ben enorm trots op deze ploegprestatie, maar uiteraard is het ook een tikkeltje jammer om net naast het podium te vallen. Ik voelde me eerlijk gezegd ook niet meer super aan het eind en door een momentje van twijfel konden we Pidcock net niet meer bij de lurven vatten.”

“De koers opende al heel snel en samen met ploegmaat Arjen kon ik aansluiten bij die interessante move. Bij de versnelling van Pogacar op de Eyserbosweg moest ik even passen. Ik wist dat ik mezelf niet mocht vergalopperen en nog iets moest overhouden, zodat we misschien nog konden terugkeren. We reden echt nog hard in de achtervolging, maar Pogacar bevindt zich momenteel op een ander niveau. Met een vierde en zevende plaats kunnen we met vertrouwen uitkijken naar de volgende Ardennenklassiekers”, besluit de Deen.

Ook Maxim Van Gils reed een knappe koers en voelde zich beter naarmate de Amstel vorderde.Het duurde even voor ik op toerental kwam, maar uiteindelijk voelde ik me heel sterk in de finale. Met Andreas Kron voorop zaten we in een goede situatie, maar zo kon ik mezelf misschien niet volledig leegrijden. Misschien zat er persoonlijk wel nog wat meer in ,maar een vierde en zevende plek in de Amstel is een heel knap resultaat voor Lotto Dstny. Ik vorm een goede tandem met Andreas en hopelijk kunnen we dit in de komende wedstrijden opnieuw tonen.”

Foto's: Maxime Van der Wielen & Photo News.

In dit artikel