ProTeam Persmededeling Lennert Van Eetvelt

Team zet renner op non-actief in afwachting van verder onderzoek.
Algemeen 22 april 2023

Lotto Dstny werd vrijdag 21 april op de hoogte gesteld door zijn renner Lennert Van Eetvelt over een ‘vermeende inbreuk op de anti-dopingwet’ tijdens de Tour des Alpes Maritimes et du Var op 19 februari. “We hebben onze renner en de medische staf gehoord en vertrouwen in een goede afloop”, klinkt het bij de ploeg, “maar we volgen wel de geijkte procedures en zetten Lennert daarom voorlopig op non-actief in afwachting van verder onderzoek.”

De substantie waarover sprake is in het dossier is een toegelaten substantie in een neusspray die vrij verkrijgbaar is en in competitie toegelaten, mits ze vermeld wordt bij een controle en het gebruik ervan in overeenstemming is met de bijsluiter.

“Mijn wereld stond gisteren even op z’n kop”, aldus Lennert Van Eetvelt, “geen enkele renner wil zo’n brief krijgen. Ik begrijp ook niet goed wat er gebeurd is. Op de dopingcontrole heb ik duidelijk vermeld dat ik de neusspray nam, zoals ik dat al eerder heb gedaan in mijn carrière. Ik ben me van geen enkel kwaad bewust en hoop dat dit gewoon een vergissing is en deze nachtmerrie snel verdwijnt.” Lennert nam de neusspray in samenspraak met zijn medische begeleiding.

Zaterdagochtend zat Van Eetvelt samen met de Raad van Bestuur van de ploeg en gaf hij meer tekst en uitleg, samen ook met de ploegdokter. “We hadden een goed overleg met de renner, hebben geluisterd naar wat hem overkomen is en hebben vertrouwen in een goede afloop”, klinkt het bij het team. “De ploeg hanteert een strikt zero-tolerantiebeleid en zet daarom Lennert voorlopig op non-actief. Wij benadrukken dat dit geenszins een veroordeling is, maar louter de toepassing van de MPCC-richtlijnen (Mouvement pour un Cyclisme Crédible). Het geeft Lennert ook de tijd om zijn dossier zo goed mogelijk te onderbouwen.

Lennert Van Eetvelt zal geen verdere commentaar geven en aan de pers wordt gevraagd zijn privacy te respecteren.