ProTeam Arnaud De Lie bevestigt goede benen met winst in GP Du Morbihan

De 20-jarige Belg sprintte in Plumelec op imposante wijze naar winst in de Grand Prix Du Morbihan.
Race 06 mei 2023

De 20-jarige Belg sprintte in Plumelec naar winst in de Grand Prix Du Morbihan. Na een knappe prestatie van de ploeg was de stier van Lescheret de snelste van het peloton en versloeg hij de Fransman Romain Gregoire in een sprint bergop.

In Bretagne kregen de renners iets meer dan 188 kilometer voor de kiezen. Na een luttele 17 kilometer namen zes renners het hazenpad.

De zes dapperen werden uiteindelijk op zo’n 50 kilometer van de aankomst ingerekend door het peloton. Lotto Dstny controleerde in het slot en neutraliseerde enkele aanvallen in de finale. Met een uitgedund peloton trokken we naar de finish en was het uitkijken naar de sprint.

Daarin toonde De Lie z’n snelle benen. “Ik ben ontzettend blij met deze overwinning. Alles verliep zoals we het vooraf hadden gehoopt. Ik werd uitstekend omringd door mijn ploegmaten waardoor ik de beklimming telkens goed kon verteren. De rest van de ploeg controleerde in het peloton en blokkeerde de pogingen van andere renners om weg te springen tijdens de plaatselijke rondes" aldus De Lie.

De Lie voelt zich in zijn sas in dit soort wedstrijden en droomde al lang van deze overwinning: “Ik koers graag in Bretagne. De wegen en de beklimmingen liggen me hier en ik wist dat ik goede benen had. In 2016 zag ik op televisie hoe Sagan hier in Plumelec Europees kampioen werd. Ik was onder de indruk en keek naar hem op. Sindsdien droomde ik er van om hier eens te kunnen winnen. Ik kwam al een aantal keer dicht bij de zege de voorbije weken, het doet deugd om het nu ook echt eens af te kunnen maken.”

De renner van Lotto Dstny had alleen maar lof voor zijn ploegmaten. ”Dit is echt een teamprestatie. Ik was heel de wedstrijd omringd door mijn kompanen, ze controleerden de wedstrijd waardoor we in een uitstekende positie aan de laatste beklimming konden beginnen. Ze leverden perfect werk en ik ben dan ook heel trots dat ik dit harde werk kon belonen met een overwinning.”

Foto: Cassandra Donne

In dit artikel