ProTeam Arnaud De Lie sluit Bretoens weekend af met tweede plaats in Tro-Bro Leon

Na een indrukwekkende overwinning in de GP du Morbihan behaalt Arnaud De Lie zijn tweede podiumplek van het weekend.
07 mei 2023

Arnaud De Lie slaagde er in Tro-Bro Leon net niet in een dubbelslag thuis te halen, maar blikt desondanks terug op een geslaagd weekend: “Ik had op voorhand getekend voor een eerste en tweede plaats. Een dubbele overwinning had natuurlijk nog mooier geweest, maar ik ben tevreden.” De 20-jarige renner moest in de sprint nipt het onderspit delven tegen Giacomo Nizzolo.

Daags na de GP du Morbihan trok het peloton opnieuw door Bretagne, ditmaal over de befaamde onverharde wegen van de Tro-Bro Leon. Het parcours bestond in totaal uit iets minder dan 30 kilometer aan grindwegen.

In de finale van de koers trokken De Lie, Vermeersch en Van Moer er op uit met een omvangrijke kopgroep van 31 renners. Daar verdedigde De Lie zijn plaats in de kopgroep met verve: “Ik wist op voorhand dat ik moest zorgen voor een goede positie in die laatste stijgende strook”, vertelde hij na afloop. “Daar zette ik dus even druk in de hoop het peloton te kunnen breken.”

Een aantal renners konden nog aanklampen en uiteindelijk begon De Lie met vier kompanen aan de slotkilometers, maar helemaal op het eind keerden Laurent Pichon en snelle man Giacomo Nizzolo nog terug. “Ik voelde dat ik niet de beste was van dit groepje. Op het einde werden mijn benen wel iets beter, maar helaas mocht het niet zijn”, aldus De Lie.

In het slot probeerde Venturini nog te verrassen met een late uitval, maar De Lie dichtte het gaatje en het kwam tot een sprint. “Het was echt nipt. Ik zette iets te vroeg aan en daardoor verlies ik met amper 10 centimeter. Nizzolo kon profiteren van mijn aanzet in de sprint, ging mee in mijn slipstream en pakt de zege.”

De Lie kijkt uiteindelijk terug op een geslaagd weekend in Bretagne: “Ik kwam naar hier met de hoop een overwinning mee naar huis te nemen. Dat is gelukt. Het team heeft opnieuw getoond dat we er staan. Een eerste en een tweede plaats, dat is super sterk. Natuurlijk had het nog mooier geweest om twee keer te scoren, maar dat is dan weer een doel voor volgend jaar. Ik ben tevreden.”

Foto: Cassandra Donne

In dit artikel