Development Alfdan De Decker over de Triptyque Ardennais: "Dit zal een goede leerschool zijn."

Morgen start de Triptyque Ardennais, een driedaagse rittenwedstrijd in de Ardennen. Zes van onze eerstejaars development renners staan aan de start. "Dit wordt een hele mooie leerschool", blikt ploegleider Alfdan De Decker vooruit.
Race 16 mei 2024

Stuk voor stuk zijn ze al gaan verkennen in de Ardennen. "Het toont maar hoe gemotiveerd ze allemaal zijn", vertelt Alfdan De Decker. Met z'n zessen staan ze morgen aan de start van de driedaagse Ardennenkoers. Daniil Yakovlev, Mauro Cuylits, Milan De Ceuster, Tars Poelvoorde, Thomas Vuerinckx en Victor Vaneeckhoutte. Eén voor één eerstejaarsrenners van het Lotto Dstny Development Team. "Dit wordt een leuke test voor onze jonge mannen. De voorbije weken reden ze allemaal in dienst van Steffen De Schuyteneer, van Jarno Widar, Robin Orins… Zij zijn er niet bij nu. De Triptyque Ardennais kan een mooie leerschool worden om zélf eens een finale te rijden, om zelf te ondervinden hoe je een koers af maakt. Die mannen kunnen nu voor zichzelf eens zien hoever ze geraken. Er komt bovendien een breed deelnemersveld aan de start, van development teams tot clubrenners. We kunnen daar echt wat betekenen."

Ploegleider De Decker komt met een klassieke kern aan de start. Enkel Victor Vaneeckhoutte komt uit de groep klimmers. "Voor de eerste rit, tussen het Duitse Hellenthal net over de grens en Büllingen, verwacht ik dat we met een groep van dertig, veertig renners naar de streep kunnen trekken. Daarvoor hebben we Thomas Vuerinckx als sprinter mee. De tweede etappe is dan weer een hele zware. Dat is iets voor Victor, hij heeft al bewezen sterk te zijn op zo'n parcours. Tegelijk wordt het ook voor mij interessant om iedereen aan het werk te zien, aangezien ik hen minder ken op dat soort parcours. Ook het weer wordt de komende dagen wel een factor. 150 kilometer in de regen fietsen, dat zal niet niets zijn."

 

Foto: Brecht Steenhouwer