Development Tars Poelvoorde neemt solo-overwinning in Triptyque Ardennais

Tars Poelvoorde is de eerste leider na een fantastische solo van 30 kilometer. Mauro Cuylits wordt tweede, na perfect werk in de achtervolgende groep.
Race 17 mei 2024

De Triptyque Ardennais begon met 150 kilometer, van het Duitse Hellenthal naar Büllingen in België. In een regenachtige etappe gingen twee renners er in het begin vandoor. "We probeerden de koers van in de start te controleren, zodat er niet te veel renners konden wegrijden", blikt Tars Poelvoorde terug. "Na 60 kilometer maakten vier andere jongens de sprong waardoor ze met zes aan de leiding kwamen. Na 80 kilometer kwamen er aanvallen in het peloton en de kopgroep werd ingerekend."

"Met nog 50 kilometer te gaan reed ik met zeven andere renners weg. We werkten goed samen. Met nog 30 kilometer te gaan begonnen we aan de lokale ronden, waar Mauro (Cuylits) bij ons kwam aansluiten. Op het moment dat hij aansloot, viel ik aan op een technisch gedeelte van de ronde. Ik bouwde snel een voorsprong van 30 seconden op en maakte het af aan de finish, mede dankzij het fantastische werk van Mauro in de groep achter me. Hij eindigde nog als tweede."

"Deze overwinning betekent veel voor mij, want het is de eerste keer dit seizoen dat ik echt voor de overwinning meedeed. Ik was al eerder in goede vorm, ik hielp de ploeg, maar ik miste die extra punch om zelf voor de overwinning te vechten, tot vandaag. Ik ben de eerste leider, en met vier andere truien (bergtrui, puntentrui, beste jongere en beste Belg) was het al succesvol, wat er morgen ook gebeurt. De finale morgen brengt veel klimwerk met zich mee, dus we zullen zien hoe dat gaat."