ProTeam Harm Vanhoucke op podium in Mercan’Tour Classic

In de Franse klimwedstrijd sprintte Harm Vanhoucke naar een derde plaats. Lenny Martinez (Groupama-FDJ) won solo.
Race 29 mei 2024

De voorbije winnaars van de Mercan'Tour Classic vertellen veel over het zware parcours. Een kopgroep van vijf renners kreeg een voorsprong van 3 minuten. Op de top van de Baisse de Cabanette ging Valentin Retailleau (Decathlon AG2R La Mondiale) solo verder uit de kopgroep. Maar net voor de top van La Colmiane zat ook zijn tijd vooraan erop, want het tempo in het peloton ging omhoog en er bleven nog zo'n 15 renners over om mee te strijden voor de overwinning, waaronder Harm Vanhoucke voor Lotto Dstny.

Er kwamen heel wat aanvallen, en het was Clément Berthet (Decathlon AG2R La Mondiale) die net voor de top van de Col de la Couillole een beslissende aanval plaatste. Lenny Martinez was de enige die zich vooraan bij hem voegde. In de laatste kilometer reed Martinez solo naar de overwinning. Vanhoucke sprintte naar de derde plek: "Het tempo lag de hele dag hoog; We wisten dat de koers op de laatste klim beslist zou worden. Op dat moment was het ieder voor zich; het was gewoon een kwestie van goede benen hebben. In de finale konden we de twee leiders nog zien. We kwamen dichter, maar we zaten op onze limiet."

"Ik verwachtte niet dat ik hier al op het podium zou kunnen staan, dus ik ben tevreden met dit resultaat. Na de Ronde van Hongarije nam ik een week rust en ben ik pas tien dagen weer aan het trainen. Het is altijd even afwachten. Nu ga ik naar Andorra voor een hoogtestage, gevolgd door Slowakije en de Sibiu Cycling Tour. Dat ik hier een goede wedstrijd kan rijden, geeft me al een boost. Het is beter dan te beseffen dat er nog veel werk voor de boeg is."

Foto: PhotoNews