ProTeam Sportdirecteur Mario Aerts voor de Dauphiné

Het Critérium du Dauphiné gaat vandaag van start. We spraken met ploegleider Mario Aerts over de objectieven van Lotto Dstny.
Race 02 juni 2024

"De eerste en vijfde etappe is een sprint, voor Milan Menten. We hebben niet veel topsprinters in deze Dauphiné, dus deze twee etappes zijn zeker een grote kans. Het betekent ook dat er niet zoveel teams zullen zijn om te controleren, wat voor wat chaos zou kunnen zorgen. De tweede en derde etappe zijn op maat van Andreas Kron. Dit zijn punchy etappes."

"De tijdrit is een interessante etappe voor Logan Currie, die de Nieuw-Zeelandse kampioen is. Hij viel op trainingskamp, dus we zullen moeten zien hoe hij zich voelt. Het laatste deel van de Dauphiné heeft drie bergetappes, waar Andreas kan proberen, maar we zullen het van dag tot dag bekijken en natuurlijk hebben we nog veel jongens voor de ontsnapping."

"De meeste renners werkten een hoogtestage af in Sierra Nevada, het is echt individueel hoe een renner zich voelt nadat hij op hoogte is geweest. Sommige renners zijn meteen sterk, anderen hebben wat tijd nodig. We hebben hier een sterk team, met Andreas die zich goed voelt. We missen Thomas De Gendt, want hij is ziek. Hij was op de goede weg en heeft veel ervaring, dus hij zou hier goed in hebben gepast."

"De renners die hopen naar de Tour de France te gaan, willen zich hier zeker laten zien. Het is niet zo lang meer, dus je moet hier al goed zijn. Het niveau ligt hier echt hoog, want iedereen wil zich laten zien, vlak voor de Tour."

Foto: PhotoNews