Development Drie nieuwe aanwinsten voor het Lotto Dstny Devo Team

In 2025 zullen Aldo Taillieu (18), Leon Taillieu (20) en Lucas Van Gils (17) rijden voor het Lotto Dstny Development Team.
Race 12 juni 2024

Lucas Van Gils omschrijft zichzelf als klimmer en tijdrijder. “Mijn beste momenten dit seizoen tot nu toe zijn mijn overwinning in Laneffe en mijn zevende plek in La Classique des Alpes. Ik ben blij met de kans om voor het Lotto Dstny Devo Team te rijden. Ik denk dat er qua training nog progressie mogelijk is.” Van Gils rondt zijn middelbare schoolstudie af en is van plan kinesitherapie te studeren.

Aldo Taillieu, die dit seizoen de overstap maakte van mountainbiken naar wegwielrennen, wil zich focussen op zijn tijdritcapaciteiten. “Ik ben een allrounder, ik moet nog ontdekken hoe ver mijn capaciteiten reiken. Kuurne-Brussel-Kuurne is mijn mooiste overwinning dit jaar, we deden het als ploeg geweldig en het is een prachtige wedstrijd. Ik kijk nu erg uit naar deze nieuwe stap bij Lotto Dstny. Vooral op het gebied van voeding wil ik groeien.”

Zijn broer Leon Taillieu voegt zich ook bij het Lotto Dstny Devo Team. “Het is leuk dat Leon deze kans ook krijgt. Hij brengt rust en ik heb een sterke band met hem, dus het is leuk om in dezelfde ploeg te kunnen rijden”, vult Aldo aan. “Ik ben een explosieve punchy renner, voor heuvelachtige parcoursen”, zegt Leon, die ook uit het mountainbiken komt. “Ik wil het team zoveel mogelijk helpen en zelf groeien. Het is een droom dat ik samen met mijn broer ga rijden.”

Kurt Van de Wouwer, sportief manager van Lotto Dstny, is trots met de komst van deze drie jonge renners. “Aldo Taillieu is één van de beste juniores. Hij is een groot talent, dus we zijn erg blij dat we hem konden binnenhalen. We zullen hem begeleiden en progressie laten maken. Voor Leon Taillieu denk ik dat er nog veel te ontdekken valt, gezien zijn testresultaten. Lucas Van Gils heeft een grote groeimarge, ze studeren alle drie nog en dat is positief."