ProTeam Lotto Dstny kondigt drie nieuwe profrenners aan

Lotto Dstny krijgt versterking: drie renners van het Lotto Dstny Development team stappen over naar de profs. Robin Orins (22), Joshua Giddings (20) en Lorenz Van De Wynkele zetten elk hun handtekening tot 2026.
Algemeen 14 juni 2024

Met Robin Orins haalt Lotto Dstny de winnaar van de Omloop het Nieuwsblad U23 binnen. Orins werd eerder dit seizoen ook al Belgisch kampioen tijdrijden, hij was derde in Parijs-Roubaix en tweede in Luik-Bastenaken-Luik. "Lang heb ik niet moeten nadenken om bij Lotto Dstny te blijven", vertelt Orins. "Ik rijd al twee jaar bij het development team en dat voelt ondertussen als thuiskomen. Toen ik vorig jaar een bijzonder moeilijk jaar kende, bleef de ploeg in mij geloven en dat betekende voor mij persoonlijk heel veel. Ik kijk er heel hard naar uit om de komende twee jaar bij te leren."

Ook Joshua Giddings blijft in eigen huis. Giddings is een rijzige Brit van 1.95 meter die een prima sprint in de benen heeft. Hij won dit seizoen al Brussel-Opwijk. "Hier heb ik altijd van gedroomd", zegt Giddings. "Dat ik de komende twee jaar deel van Lotto Dstny mag blijven, is een opluchting. Ik voel me hier welkom en kijk er elke keer weer naar uit om met het team op pad te mogen. Wat ik de voorbije twee jaar al geleerd heb, is van onschatbare waarde. Geen betere plek om rustig verder te ontwikkelen dan Lotto Dstny. Ik ben heel dankbaar dat ik deze kans krijg en ben klaar om hard te werken."

De derde versterking komt van Lorenz Van De Wynkele. Van De Wynkele is aan zijn tweede jaar bij het development team bezig en is een sterke lead-out en sprinter. Hij schreef in april de eerste etappe van Tour du Loir et Cher op zijn naam. "Ik kijk er naar uit om mezelf als renner verder te ontwikkelen. Ik hoop alvast om mijn potentieel te laten zien tijdens een mooi voorjaar en ik ben heel blij dat dat bij Lotto Dstny kan, de ploeg waar ik altijd heb naar opgekeken."

Lotto Dstny-CEO Stéphane Heulot is blij dat hij drie nieuwe renners uit eigen huis als prof mag aankondigen: "Dit is waar we voor staan. We hebben een bijzonder sterke lichting die staat te popelen om prof te worden en we zijn dan ook bijzonder blij dat we Lorenz, Joshua en Robin de komende twee jaar aan boord houden. Bij Lotto Dstny zullen ze verder kunnen groeien. We geloven sterk in hen alle drie en in hun kansen om een goede profrenner te worden."

 

Foto: Brecht Steenhouwer