Development Jarno Widar pakt zijn tweede ritzege in Giro Next Gen en zet zichzelf steviger in het roze

Wat een demonstratie: Jarno Widar (18) pakt zijn tweede ritzege in de Giro Next Gen. Widar zat al stevig in het roze en doet daar nu nog een duwtje bij.
Race 14 juni 2024

D-Day voor Jarno Widar, want de lastigste rit van deze Giro Next Gen voorspelde op voorhand de beslissende van de week te worden. De zesde etappe, met start in Borgo Virgilio, schotelde onderweg vier beklimmingen voor en had zijn finish op de lastige Sant'Anna di Alfaedo, goed voor 9 kilometer aan 8,6 procent. Het was ook daar dat Widar- in het roze- in de slotkilometer het verschil kon maken.

"Ik stond op met behoorlijk wat vertrouwen en had mijn zinnen gezet op deze koninginnenrit", vertelt Widar. "Maar onderweg voelde ik me ronduit slecht. Ik panikeerde niet en gelukkig voelde ik hoe ik alsmaar beter werd eenmaal de slotklim naderde. Het bleef evenwel lastig om Mathys Rondel (Tudor Pro Cycling Team U23) te volgen. Toen Pablo Torres (UAE Team Emirates Gen Z) aan ging, moest ik wel mee gaan. Op 250 meter van de meet waagde ik mijn kans."

Widar finishte uiteindelijk met ruime voorsprong en zet zichzelf zo nog steviger in het roze. Hij heeft nu 52 seconden voor op de Spanjaard Torres en de Fransman Rondel. "Ik ben echt heel gelukkig, hier droom je van als kleine jongen. De Giro Next Gen is de grootste koers binnen onze categorie. Of ik de roze trui tot zondag kan houden? Blijft alles veilig en heb ik geen off day, dan misschien wel, ja."

 

Foto: LaPresse