ProTeam Alec Segaert 7de in algemeen klassement Baloise Belgium Tour

Alec Segaert sloot de week in België af met een zevende plek in het algemeen klassement, nadat hij nog de gouden kilometer in de slotetappe nam.
Race 16 juni 2024

De slotetappe van de Baloise Belgium Tour beloofde een sprint te worden, en dat werd het ook. In hartje Brussel sprintte het peloton voor de overwinning. Tim Merlier (Soudal Quick-Step) was de snelste, Lionel Taminiaux werd negende. Eerder in de etappe wist Alec Segaert op te schuiven in het algemeen klassement door de gouden kilometer te pakken. De 21-jarige eindigde uiteindelijk als zevende.

“Het was leuk, de ploeg gaf me een volledige leadout richting de gouden kilometer. We wachtten tijdens de eerste sprint, omdat alle snelle jongens er daar echt voor gaan, dus ik wist voor de koers dat ik voor de tweede of derde sprint moest gaan. Daar zag ik een goed moment, ik schuif met één goede sprint twee plaatsen op dus dat is mooi", aldus Segaert.

“Mijn week begon goed, met een vijfde tijd in de openingstijdrit. In de koninginnenrit in Durbuy verloor ik niet al te veel tijd, dus ik kijk met een goed gevoel terug. Volgende week is het BK tijdrijden een groot doel voor mij, mijn vorm is goed, dus ik zal er voor gaan."

 

Foto: PhotoNews