Development Mijlpaal in Belgische wielergeschiedenis: Jarno Widar wint als eerste Belg ooit Giro Next Gen

Lotto Dstny schrijft geschiedenis: Jarno Widar heeft als eerste Belg ooit de Giro Next Gen gewonnen en mag de Maglia Rosa mee naar huis nemen.
Race 16 juni 2024

Jarno Widar, eerder deze week al goed voor twee ritzeges, begon met een voorsprong van 52 seconden aan de slotetappe met aankomst in Forlimpopoli. Het roze zat al stevig om zijn schouders en hard labeur van het team vandaag hield dat ook zo. Widar mocht als eerste Belg ooit het podium op van de Giro Next Gen, de ronde van Italië voor beloften. Met zijn 18 jaar is het klimtalent bovendien de jongste winnaar in 20 jaar.

"Het gevoel dat ik nu heb, is ongelofelijk. Op drie ronden van het einde vandaag reden we plots meer dan anderhalve minuut achter op de vluchters en begon ik wel even te stressen. Maar de ploeg heeft alweer ontzettend gewerkt. Dat was de hele week het geval. Eigenlijk is deze overwinning 99 procent hun werk en slechts 1 procent het mijne. Geen enkele keer was ik bang om de roze trui te verliezen. Ik ben steevast in hen én in mezelf blijven geloven."

Het Lotto Dstny Development Team heeft een prachtige Italiaanse week achter de rug. Want Widar pakt niet alleen de Maglia Rosa, maar schreef ook twee ritten, op de Sant’Anna di Alfaedo en de Ala di Stura op zijn naam. Hij mag ook de jongerentrui mee naar huis nemen. Steffen De Schuyteneer voegde deze week nog een derde overwinning aan het lijstje van Lotto Dstny toe. Hij sprintte in Cremona naar winst.

 

Foto: LaPresse