ProTeam Goed nieuws: Florian Vermeersch en Lennert Van Eetvelt maken hun opwachting op BK

Goed nieuws uit het Lotto Dsnty-kamp, want Lennert Van Eetvelt en Florian Vermeersch (25) zijn terug. Van Eetvelt staat morgen al aan de start van het BK tijdrijden, Florian vervoegt zondag de selectie.
Race 19 juni 2024

Nadat Florian Vermeersch bij een lelijke val in de Ronde van Murcia zijn linkerdijbeen brak, moest hij niet alleen een streep door zijn klassieke voorjaar, maar ook door de rest van het seizoen tot nog toe trekken. Vermeersch werkte aan een ellenlange weg terug. De voorbije weken stoomde hij zich klaar op de Sierra Nevada en schijnt er eindelijk opnieuw licht aan het einde van de tunnel: komende zondag staat hij aan de start van het Belgisch kampioenschap op de weg. "Normaal stond mijn terugkeer pas in augustus gepland, maar ik voel me goed en heb eigenlijk echt goesting om weer te koersen", zegt Vermeersch. "Ik dacht 'ik ga gewoon op het BK al starten en zie wel wat dat geeft'."

Vermeersch is na maanden revalideren eindelijk terug de oude. "Ik train ondertussen al twee maanden zonder complicaties. Alles is goed genezen. Ik verblijf nog tot vrijdag op de Sierra Nevada, dan keer ik terug naar huis voor het nationaal kampioenschap. Veel koersritme heb ik niet, het is ondertussen wel écht lang geleden, dus ik heb geen flauw idee wat mijn niveau is. De signalen zijn goed en ik ben vooral heel blij dat ik terug ben. Na het BK zal het wellicht nog wel even duren vooraleer ik mijn volgende koers rijd, tijdens de Tour is er nu eenmaal niet echt een ruim programma. Ik zal dus vooral proberen te genieten van komend weekend al, waar we hopelijk met de ploeg een mooi resultaat kunnen neerzetten."

En er is meer goed nieuws aan te kondigen, want ook Lennert Van Eetvelt keert terug in competitie. Hij staat morgen, donderdag, al aan de start van het BK tijdrijden en maakt ook zondag deel uit van de ploeg. Van Eetvelt viel met knieproblemen uit na Strade Bianche. Op de koop toe werd hij tijdens zijn eerste lange training sinds die blessure, eind mei, aangereden door een wagen. "De laatste weken voel ik me stap per stap eindelijk weer meer coureur", vertelt hij. "Ik voel hoe de conditie erop vooruit gaat en dat is goed. Donderdag start ik evenwel zonder verwachtingen. Het zal me vooral goed doen om weer tussen mijn ploegmaten op de bus te zitten en een rugnummer te kunnen opspelden."

 

 

Pictures: PhotoNews