Development Robin Orins tweede in klimkoers Herbeumont

Robin Orins is gisteren tweede geworden in de klimkoers van Herbeumont. Orins moest de duimen leggen tegen Leander Van Hautegem. "Er zat meer in", vertelt hij.
Race 04 juli 2024

"Eigenlijk dacht ik halfweg koers dat mijn wedstrijd al gereden was", blikt Robin Orins terug op de klimkoers van Herbeumont, een individuele wedstrijd met ondersteuning van Belgian Cycling. "Wij stonden met vijf renners aan de start, maar het was moeilijk koersen tegen ploegen die met een groter blok vertegenwoordigd waren. Ik kwam in groep drie terecht en al snel reden we op twee minuten van de eerste groep."

Orins kon solo de oversteek maken naar groep 2 en raakte vervolgens met een vijftal andere renners tot bij de koplopers. "Op 30 kilometer van de meet reden we met z'n tweeën weg. Daar is nog twee man bij komen aansluiten. We sprintten uiteindelijk met vijf voor de overwinning en daar moest ik mijn meerdere erkennen in Victor Van Hautegem. Er zat veel meer in dan die tweede plaats, maar na al het harde werk ben ik uiteindelijk wel tevreden over mijn wedstrijd."