ProTeam Eindelijk terug koersen: Lennert Van Eetvelt aan de start van Sibiu Cycling Tour

Eindelijk komt hij weer écht aan koersen toe: Lennert Van Eetvelt (22) staat vandaag aan de start van de Sibiu Cycling Tour. "Wat doet het deugd om nog eens weg te zijn met de ploeg!"
Race 06 juli 2024

Hij pakte er vorig jaar de tweede rit en de jongerentrui, werd tweede in het algemene klassement en derde in het bergklassement. Van Eetvelt reist dus maar wat graag terug af naar Roemenië voor de Sibiu Cycling Tour. De vierdaagse rittenkoers start vandaag meteen met een stevige bergrit en dat is ook Lennert Van Eetvelt niet ontgaan. "Ik ben terug om revanche te nemen", lacht hij. "Vorig jaar na de tweede rit stond ik behoorlijk goed op voorsprong in het klassement, maar toen reed ik lek voor een van de aankomsten bergop. Ik verloor veel tijd én het klassement. Dit jaar wél winnen zou heel mooi zijn… Al heb ik daar nu ook niet het grootste vertrouwen in."

Van Eetvelt was immers maandenlang out met een hardnekkige knieblessure. Hij stond aan de start van het Belgisch kampioenschap twee weken geleden, maar daarvoor was het van de Strade Bianche geleden dat hij nog aan koersen toe kwam. "Een eeuwigheid is dat. Twee maanden lang kon ik quasi niets doen, drie maanden was ik op de sukkel. Na elke behandeling hoopten we dat het de week daarop zou opgelost zijn. Maar zelfs na de operatie bleven er vraagtekens. De onzekerheid was het ergste. Op een bepaald moment begon ik zelfs te vrezen dat het mogelijk nooit zou opgelost geraken. En toen ik eindelijk opnieuw aan trainen toe kwam, werd ik op de koop toe aangereden door een wagen."

De voorbije weken scheen er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Van Eetvelt kwam voor het eerst weer in actie op het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Enkele dagen later werd hij al meteen zevende in de wegrit. "Ik ben blij dat ik me stilaan weer coureur voel, vooral. Ik heb onderschat van hoever ik moest terugkomen. Het niveau op training was niet meteen waar ik op had gehoopt. Die motor blijft wel, maar ik ben benieuwd wat dat geeft als de intensiteit deze week wordt opgekrikt. Het wordt ook de eerste keer dat ik terug ga klimmen in koers."

Van Eetvelt is dus vooral blij dat hij in Sibiu terug écht vooruit kan kijken. "Het doet deugd om er weer met de ploeg op uit te zijn. De Sibiu Cycling Tour is een fijne wedstrijd. Rit één en drie hebben hun aankomst bergop en daar kijk ik wel naar uit. Winnen zou mooi zijn, maar dat ik hier terug aan de start sta, is al een overwinning op zich. Het heeft lang genoeg geduurd."

 

Foto: Sibiu Cycling Tour