ProTeam Arnaud De Lie derde in punchy sprint in Colombey-les-Deux-Eglises

De Belgische kampioen pakt opnieuw een podiumplaats in de Tour de France, in de achtste etappe die hij aangestipt had.
Race 06 juli 2024

Na een indrukwekkend resultaat van Victor Campenaerts gisteren in de tijdrit, was het vandaag een dagje voor de sprinters. Arnaud De Lie had de achtste etappe in het rood aangestipt, in Colombey-les-Deux-Eglises wachtte een aankomst bergop die de Belgische kampioen zeer goed kende na een verkenning.

Drie renners kozen voor de ontsnapping: de bolletjestrui Jonas Abrahamsen, Neilson Powless en Stefan Bissegger. Abrahamsen bleef tot 14 kilometer van de meet alleen voorop. Een nerveuze sprint was in de maak. Biniam Girmay (Intermarché-Wanty) pakte zijn tweede overwinning deze Tour. Arnaud De Lie eindigde als derde.

Ploegleider Mario Aerts blikte terug op de etappe: “Arnaud begon iets te laat aan zijn sprint. Hij was heel sterk en hij had deze etappe al een hele tijd in het rood omcirkeld. Bauhaus kwam van rechts en hij zat daarna vast achter Philipsen en Girmay. Tot nu toe miste hij geen enkele sprint, maar het gaat om details in de Tour. Het mooie is dat hij in alle sprints op de afspraak was, maar natuurlijk willen we graag winnen met de ploeg."

"Morgen zal het erg nerveus zijn, ook met de klassementsmannen. Het moeilijkste deel zit in het midden. Positionering, valpartijen en lekke banden zullen het scenario bepalen."

 

Foto: PhotoNews