ProTeam Vierde plaats voor Arjen Livyns in individuele tijdrit Sibiu Cycling Tour

Tussen alle Tour-gekte door zou een mens uit het oog verliezen dat er ook in Roemenië stevig wordt gekoerst. Arjen Livyns is daar vandaag vierde geworden in de individuele tijdrit van de Sibiu Cycling Tour.
Race 07 juli 2024

Drukke agenda voor de renners in Roemenië, want zij kregen vandaag niet één, maar twee etappes voorgeschoteld. De dag startte met een vlakke sprintersetappe van 103 kilometer om en rond Sibiu en eindigde met een korte, maar technische tijdrit van 3,5 kilometer in de binnenstad. Milan Menten sprintte vanmorgen naar een zevende plaats, Arjen Livyns werd vanavond mooi vierde in de tijdrit.

"Ik had hier wel een beetje mijn zinnen op gezet", vertelt Livyns. "Zo'n korte tijdrit, technisch, een beetje op en af op kasseitjes: dat ligt me. Na de rit van deze voormiddag gingen we het parcours een halfuurtje gaan verkennen. Ik kon de bochten goed memoriseren en maakte de juiste bandenkeuze. Dat ik pas om 19u30 aan de beurt kwam, maakte het niet evident om me voor een tweede keer- na de rit van deze morgen al- helemaal weer op te laden, maar ik kon een vlekkeloze tijdrit afleggen en ben tevreden."

De ploeg vatte de Sibiu Cycling Tour aan met klassementsambities voor Lennert Van Eetvelt, maar die laten ze na twee etappes en helaas een lekke band voor Van Eetvelt in de tijdrit, varen. "We zijn collectief wel in goeden doen, maar het resultaat blijft voorlopig uit. Lennert voelde zich de eerste dag niet in topvorm en vandaag raakte Milan wat ingesloten om vol te kunnen sprinten. Morgen eindigt de rit na een klim van 25 kilometer, dus we hopen nu voor een dagzege te gaan met Van Eetvelt of Sylvain Moniquet. Dat zou mooi zijn."