ProTeam Lennert Van Eetvelt klimt op Bâlea Lac naar tweede plaats in voorlaatste rit Sibiu

Lennert Van Eetvelt is tweede geworden in de vierde etappe van de Sibiu Cycling Tour. Die eindigde bovenaan aan het gletsjermeer van Bålea Lac, waar Van Eetvelt vorig jaar won. "Ik had voor de eerste keer in vier maanden tijd weer een écht goed gevoel op de fiets."
Race 08 juli 2024

Van Eetvelt had de rit van vandaag aangestipt. De etappe lag immers opnieuw bovenaan Bålea Lac, na een klim van 25 kilometer, waar Van Eetvelt vorig jaar kon winnen. Met nog 10 kilometer te gaan werd de vroege vlucht gegrepen en gingen Jonathan Caicedo (Team Petrolike), David de la Cruz (Q36.5 Pro Cycling Team) en Sergio Higuita (Red Bull - BORA - hansgrohe) in de aanval. George Bennett (Israel - Premier Tech) volgde niet veel later. In volle finale kreeg de groep nog versterking van onder meer Lotto Dstny-renners Lennert Van Eetvelt en Sylvain Moniquet.

Op drie kilometer van de top muisde Caicedo er uiteindelijk alleen vanonder om met de overwinning te gaan lopen. Lennert Van Eetvelt volgde 12 seconden later als tweede. Sylvain Moniquet werd vierde. "Het was een beetje een tactisch spelletje op het einde", vertelt Van Eetvelt. "Eindig je tweede dan kan je altijd zeggen dat er meer in zat, maar anderzijds is dat nu niet het belangrijkste. Voor het eerst in vier maanden tijd zat ik weer echt met een goed gevoel op de fiets. Eindelijk begin ik mijn benen van begin dit jaar terug te vinden."

"Een maand geleden had ik de hoop om hier in Sibiu in mijn allerbeste vorm te kunnen starten, maar ik moest uiteindelijk toch van verder terugkeren dan gedacht. De eerste rit had ik ook aangestipt, maar daarin heb ik toch stevig afgezien. Vandaag ook, maar het gevoel zat zoveel beter al. Er zijn nog veel stappen te zetten, maar ik vind deze tweede plaats van vandaag heel geruststellend."

 

Picture: Tibi Hila