Ridley

Jaar van oprichting
1996
Sponsor sinds
2005
Ridley werd in 1996 gesticht door Jochim Aerts. Wat begon als een klein bedrijfje bleek al snel een schot in de roos en op enkele jaren tijd werd Ridley de Belgische marktleider van racefietsen. Ridley is gekend voor het personaliseren van frames in hun eigen atelier. Met het Customizer-programma kan iedereen zijn of haar uniek frame ontwerpen, zoals de fietsen van onze kopmannen.

Jochim Aerts - CEO en eigenaar Belgian Cycling Factory

Hoe lang is Ridley al partner van Lotto Dstny?

“Wij zijn al bijna 15 jaar een gemotiveerde partner.”

Worden de verwachtingen ingevuld?

“Recentelijk is Ridley door een intensieve digitale transformatie gegaan, waardoor heel wat zaken veel beter meetbaar zijn geworden. Uiteraard is de impact van een overwinning of de aanwezigheid van het team op belangrijke rittenwedstrijden moeilijk meetbaar, maar die zaken, samen met de continuïteit, de steeds weerkerende verhalen over onze fietsen en de tevredenheid van de profs, draagt met zekerheid bij tot het aankoopgedrag van de consument. Daar zijn we uiteraard erg blij mee. De consument weet ook dat onze fietsen door de profs dagelijks op de proef worden gesteld, wat voor hen ook het bewijs levert dat de duurzaamheid en de kwaliteit zeer hoogstaand zijn. Op dat gebied worden dus de verwachtingen zeker ingevuld. En dat is vanzelfsprekend ook een internationaal gegeven.”

Steekt Ridley ook wat op van de wielerploeg?

“Dit is misschien wel de allereerste goal van Ridley als merk om met een professionele wielerploeg als Lotto Dstny samen te werken. Onze R&D-mensen werken nauw samen met de ploeg en de renners om steeds weer opnieuw de fietsen te blijven verbeteren en de lat steeds hoger te leggen. Al deze jaren op het hoogste niveau van het wielrennen is van onschatbare waarde door de kennis die er is opgedaan.”

Wat maakt Lotto Soudal uniek voor jullie?

“Lotto Dstny is in de eerste plaats een Belgische ploeg, en onze band met ons land blijft ook voor ons speciaal.  Met Lotto Dstny is die band met ons land misschien wel groter dan met gelijk welke andere Belgische ploeg.  Dit team straalt zoveel meer dat typische flandriengevoel uit, dat typisch is voor het land waar de wielersport leeft en minstens deels groot werd. De ploeg is familiaal maar het professionalisme is er minstens even hoog als bij andere ploegen. Wat bij Lotto Dstny wel het geval is, is dat renners er kunnen groeien en dat wij - als leverancier van fietsen - mee kunnen denken en werken aan het goed functioneren van de renners en hun prestaties.”

Aan welke prestaties of gebeurtenissen hebben jullie tot dusver het meeste plezier beleefd?

“Er zijn uiteraard vele mooie momenten. Natuurlijk zijn dat zeker ook de overwinningen, maar dat zou te makkelijk zijn. Wat mij het meest bij blijft is elke rit opnieuw een gans bedrijf dat meeleeft tijdens de laatste kilometers van een race. Is dat een massasprint of een lange ontsnapping, die laatste kilometers zijn steevast een moment van spanning voor zowat iedereen in ons bedrijf. Soms is het muisstil op de werkvloer, soms is er luid geroep om de renners aan te moedigen. Uiteraard is er bij winst die ontlading, maar die laatste 15 km zijn sowieso altijd magisch, ongeacht het resultaat. Of hoe een bedrijf één gezamenlijk doel kan hebben…”

Partner nieuws