ProTeam Eerste podium voor Jarne Van de Paar in tweede profkoers

De jonge sprinter eindigt derde in de Trofeo Palma.
Race 29 januari 2023

Lotto Dstny heeft de vijfdaagse Challenge Mallorca afgesloten met een derde opeenvolgende podiumplaats. In de Trofeo Palma sprintte kersvers profrenner Jarne Van de Paar naar een knappe derde plaats, nadat zijn Lotto Dstny-ploegmaats opnieuw sterk werk afleverden in de sprintvoorbereiding. Voor de 22-jarige Van de Paar - die samen met winnaar Ethan Vernon en Biniam Girmay het podium op mocht in Palma de Mallorca - is het een droomstart van zijn profcarrière bij Lotto Dstny, dat afgelopen vrijdag bekendmaakte dat Van de Paar met onmiddellijke ingang prof wordt.

Jarne Van de Paar“Ik voelde me tijdens de koers al heel goed, maar om meteen op het podium te eindigen komt toch ook voor mij als een verrassing. Vooraf werd ik aangeduid als sprinter van dienst en dat vertrouwen probeerde ik natuurlijk zo goed mogelijk terug te betalen. De vele bochten en sterke wind zorgden voor een hectische finale, maar mijn ervaren ploegmaats zorgden ervoor dat we op het juiste moment naar voor kwamen. Het was een fantastisch gevoel om achter die jongens richting de laatste rechte lijn geloodst te worden en het gaf me veel zelfvertrouwen.”

Dat vertrouwen leidde voor Jarne Van de Paar uiteindelijk tot een eerste podiumplek bij de profs. 

“Het was een chaotische sprint maar het team zette me perfect af. Ik ging misschien iets te laat aan maar kon aan het eind nog vrij veel lengtes goedmaken. Misschien zat er nog wat meer in maar uiteraard ben ik alvast tevreden met deze podiumplaats. Met ook de twee podiumplekken voor Lennert Van Eetvelt afgelopen week kunnen we zeggen dat deze Mallorca Challenge geslaagd is voor Lotto Dstny.”

Foto: Photo NEws.

In dit artikel