EKOI

Jaar van oprichting
2001
Sponsor sinds
2020
Het merk EKOI werd door Jean Christophe Rattel opgericht in 2001. Dankzij nauwe partnerships en sponsoring bij heel wat profteams, ontwikkelde EKOI afgelopen jaren tal van innovaties. Vandaag de dag is EKOI uitgegroeid tot pionier van de directe online verkoop, vermits er geen tussenpersoon aan te pas komt.

Jean-Christophe Rattel, CEO-oprichter EKOI

Hoe lang is EKOI al partner van Lotto Dstny?

“EKOI gaat zijn vierde jaar in als officiële brillenpartner van Lotto Soudal. In 2021 hebben de renners voor het eerst met onze helmen gefietst."

Worden de verwachtingen ingevuld?

“Absoluut. De visibiliteit op de wedstrijden, maar ook in de pers en op televisie, hebben hun weerslag op de verkoop van onze producten.”

Steekt EKOI ook wat op van de wielerploeg?

“Dankzij de feedback van onze renners gaan we steeds vooruit. De kwaliteit van onze brillen wordt steeds beter. Voor ons is de ploeg ook een soort laboratorium, waar alles getest wordt. Lotto Dstny heeft vooral veel bijgedragen tot de ontwikkeling van onze elektronische bril, die voorgesteld werd tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk.”

Wat maakt Lotto Dstny uniek voor jullie?

“De ploeg neemt een historische plaats in in de Belgische wielergeschiedenis en België is een belangrijke markt voor EKOI. Er is ook de factor Philippe Gilbert. Een wielerlegende die nog steeds actief is is van goudwaarde voor EKOI. En laat ons ook niet de uitzonderlijke sprinter Caleb Ewan vergeten."

Aan welke prestaties of gebeurtenissen hebben jullie tot dusver het meeste plezier beleefd?

“De overwinningen van Caleb Ewan in de Ronde van Frankrijk blijven voor EKOI uitzonderlijke momenten!”

Partner nieuws