Vermarc

Jaar van oprichting
1977
Sponsor sinds
2004
In 1977 deed Frans Verbeeck, ex-renner en stichter van Vermarc Sport, een gewaagde uitspraak: “ We gaan ‘s werelds beste wielerkleding ontwikkelen!”. Vandaag staat het merk Vermarc Sport voor gepersonaliseerde designs, uitstekende kwaliteit door productie in Italië en een bevorderend prestatievermogen.

Marc Verbeeck, zaakvoerder Vermarc Sport

Hoe lang is Vermarc al partner van Lotto Dstny?

“Al sinds 2004. Wij gaan dus ons 19de jaar samen in. Dat zegt al veel.”

Worden de verwachtingen ingevuld?

“Vanzelfsprekend. Onze kledingverkoop is wel erg gekoppeld aan vedetten. Zo zagen we onze verkoop in Australië en Duitsland sterk de hoogte ingaan dankzij Robbie McEwen en André Greipel. Ook Tony Gallopin zorgde voor een piek in Frankrijk. Dé grootse klepper was wel Philippe Gilbert, in zijn wonderjaar 2011.”

Steekt Vermarc ook wat op van de wielerploeg?

“Vooral op het gebied van aerodynamica is dat het geval. Uiteindelijk is het Vermarc dat zorgt voort nieuwe concepten en ontwerpen, maar de feedback van renners die het materiaal testen is belangrijk voor ons. Aerodynamica en draagcomfort gaan niet altijd hand in hand. Dan komt het erop aan een geslaagde afweging te maken. Van goud waard was iemand als Victor Campenaerts. Die was maniakaal bezig met zijn job en kritisch. Uiteindelijk altijd opbouwend kritisch.”

Wat maakt Lotto Dstny uniek voor jullie?

“Het Belgisch karakter van de ploeg. Lotto Dstny is een trouwe partner en een zekerheid. Lotto is wereldwijd de oudste sponsor in de wielersport. Het is evident voor ons om samen in zee te gaan.”

Aan welke prestaties of gebeurtenissen hebben jullie tot dusver het meeste plezier beleefd?

“Zonder enige twijfel het superjaar van Philippe Gilbert in 2011. Die ging van de ene zege naar de andere. Grotere publiciteit was ondenkbaar. Philippe is nog steeds een grote meneer. Op en top prof. Het perfecte uithangbord in Vlaanderen, Wallonië en ver buiten ons land.”

Partner nieuws