Ladies Lotte Kopecky verlengt Belgische titel

Kopecky verdedigt met succes nationale tijdrittitel. Julie Van de Velde derde.
Race 20 augustus 2020

Lotte Kopecky heeft met succes haar Belgische tijdrittitel verdedigd. Op een omloop van 27,7 kilometer met start en aankomst op de luchtmachtbasis in Koksijde, zette ze de snelste tijd neer. Ploeggenote Julie Van De Velde finishte als derde op 1’10’’, daarmee was ze slechts acht seconden trager dan runner-up Sara Van de Vel.

​​​​​​​Lotte Kopecky: “Ik ben heel blij dat ik opnieuw Belgisch tijdritkampioene geworden ben! Het is mooi om het seizoen zo opnieuw te beginnen. Vorige week dinsdag deed ik een krachttraining en dat heeft er toch wel enkele dagen ingehakt. Maar de waarden van mijn inspanningstest afgelopen maandag waren heel goed en ik wist dus dat de conditie dik in orde was. Dinsdag verkende ik het parcours, het deel buiten het militair domein dan, een eerste keer.”

“Er stond veel wind onderweg, maar die blies helemaal niet in het voordeel. Het was echt stampen. De weinige bochten op het parcours lagen er verraderlijk bij door de kleine steentjes. Shari Bossuyt kwam snel in mijn bereik. Aan de tussentijden hoorde ik bovendien dat ik goed bezig was. Voor mij is dat belangrijk om dat mee te krijgen in een tijdrit.

Volgende week donderdag neemt Lotte deel aan de wegrit op het EK in Plouay, ’s zaterdags staat ze aan de start van La Course in Nice.

Ik ben heel blij dat we opnieuw kunnen koersen en ik heb er wel een goed oog in dat we nu kunnen doorgaan, mits het handhaven van voorzorgsmaatregelen uiteraard. Het doet in elk geval deugd dat ik deze titel nu alvast een jaar langer mag dragen. Nu op naar het EK en La Course. Als de klim in La Course geen grote selectie teweegbrengt en we met een groep kunnen sprinten om de overwinning zit er wel een mooi resultaat in voor mij.”

Julie Van de Velde blikt tevreden terug op haar derde plaats vandaag. Volgende week mag ze op het EK in Plouay opnieuw tegen de klok strijden. De West-Vlaamse is geselecteerd voor de tijdrit en de mixed relay en ook voor de wegrit.

Julie Van De Velde:Op dit parcours hier in Koksijde ben ik wel tevreden met de derde plaats. Dit was niet mijn type parcours: vlak en met veel wind. Op zich is het jammer dat ik slechts acht seconden verwijderd was van de tweede plaats, maar ik gun het Sara. Net als ik heeft zij een verleden in de atletiek en we kennen elkaar dus. Ik wist dat zij sterk zou zijn. En natuurlijk ben ik blij voor Lotte dat zij haar titel succesvol verdedigd heeft.”

“Doordat we op militair domein reden heb ik het volledige parcours maar één keer kunnen verkennen. Het EK in Plouay volgende week is meer mijn meug, dat is lastiger en moet me per definitie beter liggen. Wat we mogen verwachten van de wegrit zal afhangen van de klim, dat kan ik op dit moment nog niet volledig inschatten. Gaan we met een grote groep naar de meet of zorgt de klim wel voor afscheiding? Ik hoop voor mezelf op dat laatste.”